Pantiću Bratunac 22. klub u karijeri

Milan Zubović
Pantiću Bratunac 22. klub u karijeri

Bratunac - Srpski košarkaš Mladen Pantić ne pomišlja na penziju i pronašao je 22. klub u karijeri. Iskusni centar koji je 31. jula napunio 36 godina i novi je član Bratunca koji će ove sezone debitovati u Ligi BiH.

Godinama unazad Pantić je dobro poznat ljubiteljima igre pod obručima i Bratunac će mu biti drugi klub iz Republike Srpske za koji će nastupati pošto je u sezoni 2010/11. igrao za Igokeu u njenom debitantskom nastupu u ABA ligi. Osim njega u redove Bratunčana stigao je Nemanja Pavlović koji je prošlu sezonu nastupao za Radnik iz Bijeljine, a igra na poziciji krilnog centra. Ranije je uprava zadržala centarski tandem Miroslav Milidrag - Miroslav Kovač koji je bio veoma zaslužan za prvu titulu šampiona Srpske.

- Pantić će nam donijeti iskustvo i čvrstinu pod košem te ujedno pojačati konkurenciju, dok ćemo angažovati još jednog igrača u reketu - izjavio je trener Bratunčana Ognjen Radić.

Pantić se košarkom počeo baviti u Kotežu iz kojeg je 1999. prešao u juniore FMP-a da bi 2001. debitovao u seniorskoj konkurenciji. Naredne dvije sezone proveo je na pozajmicama u Lavovima i Atlasu da bi 2004. dobio pravu priliku među “panterima” gdje je proveo naredne tri sezone. Sa klubom iz Železnika osvojio je Jadransku ligu 2006. kao i Kup Radivoja Koraća 2005. i 2007. Odlične partije preporučile su ga berlinskoj Albi u kojoj je proveo sezonu 2007/08. i osvojio prvenstvo Njemačke, a zatim su uslijedili nastupi u Kavali, Mega Vizuri, Keravnosu, kragujevačkom Radničkom, Igokei, Hemofarmu, Dnjepru, čačanskom Borcu, Ikarosu, Levskom, Krivbasu, Kolososu, Oradei, Krajovi, Mornaru, Feni industriji da bi kraj prošle sezone proveo u Zlatiboru. Igrajući za klub iz Čajetine u Superligi Srbije zabilježio je 16 nastupa na kojima je prosječno bilježio 9,6 poena i 4,8 skoka. Sa univerzitetskom reprezentacijom Srbije i Crne Gore osvojio je zlato u južnokorejskom Tegu 2003. Pripreme bi trebalo da krenu između 25. avgusta i 1. septembra.

Bekovi

Osim dovođenja centara uprava kluba ima u planu da angažuje dva igrača na bekovskim pozicijama.

- U završnoj smo fazi pregovora sa dvojicom košarkaša koji igraju na pozicijama beka i plejmejkera koji bi bili od velike pomoći Goranu Bogičeviću koji je produžio saradnju - rekao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana