Пантић напада појас Мегдана

Дарко Пашагић
Пантић напада појас Мегдана

Бањалука - Члан Клуба борилачких спортова "Хектор" из Лакташа Чедо Пантић 28. априла у Великој дворани новосадског СПЕНС-а бориће се за шампионски појас "Мегдан" организације чији је власник Алекса Балашевић, син познатог кантаутора и пјевача Ђорђа.

Противник 22-годишњег борца рођеног у Модричи биће Новак Радуловић из Србије, а њих двојица ће борити за примат у "К-1" до 71 килограм. Све ће то бити дио цјеловечерњег спектакла у коме ће се, између осталог, одржати и меч између репрезентација Србије и Русије, а боје домаће селекције браниће и Пантићев клупски друг Денис Марјановић.

- Да бих дошао у прилику да се борим за појас "Мегдана" морао сам прошле године да забиљежим двије побједе у овој организацији. Прво сам у априлу био бољи од Естонца Андија Ускалуа, а у новембру сам савладао и Огњена Рауковића из Србије - нагласио је Пантић, који је већ почео са припремама за овај меч под будним оком тренера Предрага Станковића и Далибора Петковића.

Већ је познат и план рада младог такмичара, који се кик-боксом почео бавити у децембру 2011. године у модричкој Гвардији под диригентском палицом тренера Саше Живковића.

- Већ данас одлазим на десетодневне припреме на Козару. Послије тога ћу наставити са припремама у Лакташима, а затим ћу отићи десет дана на Јахорину и потом поново десет дана на Козару. Све је подређено томе да овај меч дочекам што спремнији и да према свим очекивањима забиљежим побједу - истакао је Пантић, који има скор од 19 побједа и два пораза.

Евентуални тријумф у Новом Саду био би добра увертира за можда и највећи изазов ове године.

- Добио сам позив из Кине, од можда и најјаче организације на свијету "Кунлун" да у јуну будем учесник турнира на којем ће наступити 64 најбоља борца из цијелог свијета у "К-1" до 71 кг. То је за мене изузетна част и једва чекам одлазак на Далеки исток - додао је Пантић.

Његов тренер Предраг Станковић, који је уједно и оснивач и власник КБС "Хектор", о Пантићу има само ријечи хвале.

- Ријеч је борцу који је толико посвећен кик-боксу да је то помало невјероватно. Њему је цијели дан испрограмиран, живи спортским животом и сигурно је да ће постати свјетски познат такмичар - истакао је Станковић.

КБС "Хектор" је основан још прије седам година, али се до прије годину бавио искључиво индивидуалним тренинзима.

- Највише времена смо радили са свјетским и европским шампионом Денисом Марјановићем, који је и даље са нама, али одлучили смо почетком прошле године да клуб постане отворен за све. Тренутно имамо више од 100 чланова од који је њих 15 активних такмичара. Тренирамо све врсте борилачких спортова, највише кик-бокс, бокс, "К-1"... Клуб је отворен за све, у њему има од предшколске дјеце до ветерана, а наш тренинг простор налази се код балона у Клашницима - рекао је Станковић и додао да се клуб финансира углавном из властитих средстава уз помоћ дугогодишњих спонзора.

Подршка

Чедо Пантић очекује велику подршку у Новом Саду.

- Долазак у Српску Атину крајем априла најавио је велики број мојих пријатеља из Модриче, Бањалуке, Зворника, Милића. Очекујем да уз мене буде бар 200-250 навијача - рекао је Пантић, који се може похвалити да је био вишеструки првак Републике Српске и БиХ, двоструку првак Балкана, јуниорски првак Европе...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана