Osmina finala fudbalskog Kupa BiH: Borac prošao, Krupa ispala

Darko Pašagić
Osmina finala fudbalskog Kupa BiH: Borac prošao, Krupa ispala

Banjaluka - Fudbaleri Borca plasirali su se u četvrtfinale Kupa BiH pošto su na svom terenu pobijedili Radnik sa 5:4 nakon boljeg izvođenja penala, dok je nakon 90 minuta bilo 0:0.

Junak susreta bio je golman domaćih Mark Savatović, koji je odbranio udarce Josipa Šantića u petoj i Slaviše Radovića u šestoj seriji. Te sreće nije bila Krupa, koja je poražena u Mostaru od Zrinjskog sa 4:3, isto nakon penala, a u 90 minuta bilo je 1:1. Mostarce je u prednost doveo Laštro u 52. minutu, da bi izjednačio Bojan Puzigaća iz slobodnog udarca u 68. minutu. Puzigaća je ušao u igru umjesto Miloša Karišika, koji je dobio jak udarac u jetru, pa je hitno prevezen u bolnicu.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci Borac je dominirao tokom meča, ali to nije uspio da materijalizuje. U 13. minutu napadač domaćih Igor Aničić imao je odličnu priliku i njegov šut sa šest metara odbranio je golman Mladen Lučić. Isti akteri bili su na sceni u 29. minutu, ali je čuvar mreže Radnika ponovo zaustavio njegov pokušaj. U 52. minutu Nikola Mojović bio je blizu pogotka, ali je jedan odbrambeni igrač Bijeljinaca izbio loptu sa gol-linije. Četiri minuta kasnije, Aničić je šutirao sa tri metra, da bi Lučić ponovo izašao kao pobjednik i izbio loptu u korner. Jedinu izglednu priliku za Radnik imao je nekadašnji član Borca Ognjen Đelmić, koji je u 62. minutu pogodio stativu sa 16 metara, a odbijenu loptu Danijel Brković je snažno šutirao. Međutim, Savatović je odbranio njegov pokušaj, pa je bez golova završen susret.

U ostalim mečevima osmine finala Kupa BiH postignuti su sljedeći rezultati: Rudar Prijedor - Klis (Buturović polje) 2:2 (4:5), TOŠK (Tešanj) - GOŠK (Gabela) 4:0, Rudar (Kakanj) - Sarajevo 0:0 (penalima 2:4), Zvijezda (Gradačac) - Zvijezda 09 2:0, Mladost Kikači (Kalesija) - Sloga (Gornje Crnjelovo) 2:2 (penalima 6:7), Sloboda (Tuzla) - Široki Brijeg igrano sinoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana