Orlando Džonson, nekadašnji NBA košarkaš, a sada Igokee, za Glas Srpske: Pokazaću da još nisam za bacanje

Milan Zubović
Orlando Džonson, nekadašnji NBA košarkaš, a sada Igokee, za Glas Srpske: Pokazaću da još nisam za bacanje

Laktaši - Sa dobrim NBA pedigreom Orlando Džonson stigao je u tabor Igokee, gdje će pokušati da vrati formu od prije nekoliko godina kada je, između ostalih, nosio dresove ruskog Uniksa, španske Baskonije i Ostin Sparsa u NBDL ligi.

Bio je 36. pik NBA drafta 2012. godine kada ga je izabrao Sakramento i potom odmah trejdovao u Indijanu koja je s njim potpisala višegodišnji ugovor, da bi u Indijanapolisu ostao dvije sezone. Rekord karijere u NBA ligi ostvario je 23. marta 2013. protiv Atlante kada je upisao 15 poena. Prošlu sezonu najradije bi zaboravio jer zbog povrede nije odigrao nijednu utakmicu.

- Sada sam spreman 100 odsto. Imao sam problema sa koljenom prošle sezone i pokušao sam da se vratim na teren, ali sam nekoliko puta operisan. Bila je velika bitka da se vratim na teren i ponovo obučem dres, tako da mi je veoma drago što sam sada ovdje u timu i što mogu da igram u Igokei - izjavio je Džonson za "Glas Srpske".

Ako je suditi po prvom meču, biće od velike koristi ekipi u napadu.

- Odigrao sam prvu utakmicu nakon godine pauze i biće ovo za mene novo iskušenje. Želim da ljudi znaju da sam zdrav i spreman za nove izazove. Sigurno je da ću bolje igrati kada se još upoznamo, a i pored poraza od Budućnosti, možemo biti ponosni jer smo dobro igrali i pokazali da se možemo takmičiti sa najboljima. Bio je ovo dobar test za nas protiv jakog tima sa kojim ćemo ponovo igrati za nekoliko sedmica pa će to biti dobra prilika da vidimo koliko smo napredovali - rekao je Džonson.

Prije meča sa Budućnosti proveo je samo dva dana sa ostatkom ekipe pa nije uspio svima da zapamti imena, ali je kazao da su ga oduševili svojim profesionalizmom, dok on može mnogo toga donijeti ekipi.

- Kao igrač donijeću mnogo toga na poziciji kombo beka. Mogu da šutiram, asistiram, idem na ulaz prema košu te branim pozicije jedan, dva i tri. Nije me bilo cijelu godinu i želim da pokažem da sam i dalje dobar, odnosno da nisam za bacanje - istakao je Džonson.

Sa klubom iz Aleksandrovca ima otvoreni ugovor i ne zna koliko dugo će biti član.

- Biću tu dok god je potrebno. Želim da pobjeđujem sa ovom ekipom i momci su me dobro prihvatili iako sam samo dva dana tu sa njima. Svi zaslužuju poštovanje jer su veoma ljubazni - dodao je Džonson.

Trener ekipe Nenad Trajković ima dosta iskustva iz NBA lige, gdje je bio asistent u stručnom štabu Feniks Sansa, tako da je to olakšavajuća činjenica za Džonsona jer se lako sporazumijeva s njim.

- Znam ljude koji su radili s njim ranije i znam da je odličan trener. Bio je veoma otvoren i veoma iskren sa mnom kada sam stigao tako da mi je već mnogo pomogao, što dosta cijenim. Nadam se da će iz mene izvući ono najbolje za tim - naglasio je Džonson.

Nije kao većina američkih košarkaša koji imaju posebne zahtjeve prilikom dolaska u neki evropski klub.

- Nisam imao posebnih zahtjeva kada sam dolazio, tako da nisam tražio poseban smještaj, telefon ili automobil. Samo sam se pojavio i to je to, a stanovaću u Banjaluci, koju tek treba da razgledam. Nisam imao mnogo vremena da razgledam okolinu i vidio sam da su Laktaši veoma malo mjesto, ali mi se sviđaju - kazao je Džonson.

NBA igrači u Igokei

Džonson nije jedini Amerikanac sa NBA iskustvom koji je stigao u Igokeu pošto su prošle sezone igrali Dorel Rajt, koji je bio član Golden Stejta, i Malkolm Li koji je nastupao za Minesotu i Filadelfiju. Ranije su članovi ekipe iz Aleksandrovca bili Amal Mekaskil i Donel Harvi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana