Optimizam u KKI Vrbas bez obzira na kvalitet rivala

Glas Srpske
Optimizam u KKI Vrbas bez obzira na kvalitet rivala

Banjaluka - Košarkaški klub invalida Vrbas spremno dočekuje predstojeći kvalifikacioni turnir Evrolige 2 kojem je domaćin sutra i u subotu.

Petostruki uzastopni osvajači Regionalne NLB lige veliki su optimisti i najavljuju kako će dati sve od sebe da osvajanjem prvog mjesta obraduju svoje navijače, te izbore plasman na fajnal-for koji će biti održan u Italiji. Ukoliko, ipak, Vrbas na kraju bude drugi, onda će se Banjalučani boriti na završnom turniru u španskom Vigu.

- Prvi takmičarski dan za nas će biti najvažniji jer ćemo tada odmjeriti snage sa ekipama iz Holandije i Izraela. Ukoliko zabilježimo obje pobjede, biće nam širom otvorena vrata ne samo fajnal-fora, već i same Evrolige 1. Vjerujem u ekipu, posebno sada kada je uz nas legendarni Zoran Moka Slavnić koji je odnedavno naš generalni menadžer i koji će nam dosta pomoći svojim iskustvom i savjetima - istakao je predsjednik KKI Vrba Marinko Umičević.

Poput svog predsjednika, i kompletna ekipa Vrbasa odiše optimizmom koji prenosi kapiten tima, Igor Ignjatović.

- Mukotrpno smo radili i na kraju smo se, isključivo svojim kvalitetom, izborili da budemo članovi Evrolige 2, gdje se sada nalazimo u društvu ekipa koje su mnogo bogatije nego što smo mi. Međutim, oni ne računaju na naš poznati inat, pa ćemo se mi boriti za prvo mjesto i, vjerujem, do njega i stići. Jer, ne igra se Evroliga svaki dan, i to još pred svojom publikom - kategoričan je Ignjatović.

Prema njegovim riječima, Vrbas ima pobjednički mentalitet koji može da na kraju bude i presudan.

- Mi uvijek, bez obzira ko nam je protivnik i o kojem je takmičenju riječ, idemo na pobjedu i prvo mjesto. Jednostavno, jedino tako znamo da igramo. Ipak, ovdje ćemo ići korak po korak, od utakmice do utakmice, i ako uspijemo da u prvom meču savladamo Holanđane, onda će nam biti mnogo lakše. Nemamo šta da krijemo, optimisti smo i vjerujemo da ćemo na kraju slaviti prvo mjesto - zaključio je kapiten Banjalučana.

Satnica takmičenja

U petak, 8. marta, sastaće se: Vrbas - Onli frends (Holandija) (11.15 časova), Trežori (Francuska) - Beit Halohem (Izrael) (13.30), Onli frends - Jalova (Turska) (15.45), Beit Halohem - Vrbas (18), Jalova - Trežori (20.15 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana