Олимпијцима из РС по 7.000 КМ

Данијел Радујковић
Олимпијцима из РС по 7.000 КМ

Бањалука - Уочи одласка у Пјонгчанг олимпијци из Републике Српске Тања Каришик-Кошарац и Младен Плакаловић добили су подршку и по 7.000 марака од Министарства породице, омладине и спорта РС.

Њих двоје у недјељу путују у далеки Пјонгчанг и свакако им је потребна сва могућа помоћ. Врло је тешко постизати озбиљне резултате код нас, а Плакаловић и Каришик-Кошарац су показали да имају квалитет, пошто су изборили наступ на трећим Играма. Због тога су се обрадовали пријему код министарке Јасмине Давидовић.

- Желим да захвалим на помоћи коју нам је министарка уручила. Вриједно сам тренирала и успјела сам испунити норме које су биле потребне за одлазак у Јужну Кореју. Направила сам једно од својих најбољих резултата у сезони, што сматрам да је одличан увод за Игре. Тамо ћу се потруди да отрчим најбоље што могу - рекла је Каришик-Кошарац.

Она ће учествовати на трци десет километара слободним стилом, док ће Плакаловић битку водити на пет километара дужој стази. Он је такође захвалио на подршци и нада се да период слабијег тренинга неће утицати на резултат у Пјонгчангу.

- Иза мене су дуге године напорног рада, али у посљедње вријеме, због неких обавеза, нисам се посветио тренингу колико могу. Међутим, иза мене је дугогодишњи рад, тако да се надам да се ова два мјесеца неће одразити баш толико на резултат и да ћу направити одличан резултат - казао је он.

Они су дуго година стипендисти Министарства, што је доказ да у њих није узалудно улагано, а додатна средства пред Пјонгчангу су показатељ да се на њих и даље озбиљно мисли.

- Наравно да су за постизање норме најзаслужнији управо они, али овдје се види сарадња њихових клубова, Скијашког савеза РС и Министарства. Мени је посебно драго да су Тања и Младен дугогодишњи стипендисти Министарства и баш по томе се види колико је улагање у врхунске спортисте дало изузетне резултате. Наша сарадња ће да се настави у свим доменима који су потребни, а са ових 7.000 марака за сваког од њих желимо да их подржимо пред Игре. Желим им успјех и да им буде лијепо - рекла је министарка Давидовић којој је Смучарски савез РС уручио захвалницу.

Ускоро бољи услови за рад

Влада Републике Српске има велике планове на Јахорини гдје би ускоро требало да буду направљени много бољи услови за тренирање и гдје би требало да се рађају нови учесници неких будућих олимпијских игара.

- Влада је одредила износ од три милиона марака за изградњу инфраструктуре која је потребна да се унаприједе услови у различитим дисциплинама, рецимо за биатлон и трчање. На Јахорини ће бити изграђене стазе и све оно што треба Тањи, Младену и осталим такмичарима који ће тада ће имати одличне услове за тренирање и постизање бољих услова. За четири године су Игре у Кини и треба полако почети размишљати о томе - казала је Давидовићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана