Ognjen Radić zadovoljan pojačanjima iz SAD: Amerikanci kao da su naši

Milan Zubović
Ognjen Radić zadovoljan pojačanjima iz SAD: Amerikanci kao da su naši

Bratunac - Košarkaši Bratunca spremaju se za debitantski nastup u Ligi BiH, a posebna atrakcija u malom mjestu na istoku Republike Srpske su dva Amerikanca koja su stigla tokom avgusta.

Tavarion Niks i Vesli Alsegor višemilionski Majami zamijenili su gradićem u istočnom dijelu Srpske, a ekipi bi trebalo da donesu drugačiji način igre i budu prevaga u borbi za opstanak. Novi-stari trener ekipe Ognjen Radić prvi put se susreće s inostranim košarkašima, koji su se, prema njegovim riječima, odlično uklopili te upijaju svaki savjet.

- Amerikanci se ponašaju kao da su naši. Imali smo sreće jer su dobri momci koji dobro “zapinju” na treninzima, sredina ih je prihvatila i jedva čekamo zvanične mečeve da ih vidimo u pravom svjetlu, kao i da se okušamo u jačem takmičenju nego ranijih sezona - izjavio je Radić.

Niks igra na poziciji krilnog centra i ima evropskog iskustva jer je bio član Gostivara iz Makedonije, a jedno vrijeme igrao je u engleskoj ligi. Njegovom zemljaku Alsegoru, koji igra na poziciji krila, ovo će biti prvo evropsko iskustvo.

- Menadžeri su nam nudili desetak američkih košarkaša i tek nakon što sam odgledao mnogo snimaka njihove igre odlučili smo se za njih dvojicu. Nismo htjeli da dovedemo igrače koji će glumiti zvijezde i po dolasku se hvatati za glavu i govoriti “gdje smo ovo došli”, već nekog ko će se boriti za ekipu. Na osnovu do sada prikaznog čini mi se da nismo nimalo pogriješili. Dobro su se aklimatizovali, mada će im trebati još malo vremena za potpunu adaptaciju - istakao je Radić.

Posljednje pojačanje Bratunca je član Igokee Nemanja Nikolić, koji je došao na pozajmicu, a prije njega stigao je iskusni Mladen Pantić, dok ekipu još čine Nikša Nikolić, Stefan Nikolić, Nemanja Pavlović, Goran Bogičević, Miroslav Milidrag, Dejan Alempić, Miroslav Kovač, Miloš Milošević, Miladin Momčilović, Dušan Maksimović i Ivan Jokić.

Provjera sa Zlatiborom

Bratunac je do sada odigrao četiri kontrolna meča, dok ga večeras očekuje susret sa Zlatiborom u Srbiji.

- Redovno treniramo mjesec i kusur dana, a najbitnije je da nemamo povreda, tako da možemo da radimo. Čekamo početak lige u kojoj je jedina ambicija vezana za opstanak i ne razmišljamo ni o čemu više - kazao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana