Огњен Радић задовољан појачањима из САД: Американци као да су наши

Милан Зубовић
Огњен Радић задовољан појачањима из САД: Американци као да су наши

Братунац - Кошаркаши Братунца спремају се за дебитантски наступ у Лиги БиХ, а посебна атракција у малом мјесту на истоку Републике Српске су два Американца која су стигла током августа.

Таварион Никс и Весли Алсегор вишемилионски Мајами замијенили су градићем у источном дијелу Српске, а екипи би требало да донесу другачији начин игре и буду превага у борби за опстанак. Нови-стари тренер екипе Огњен Радић први пут се сусреће с иностраним кошаркашима, који су се, према његовим ријечима, одлично уклопили те упијају сваки савјет.

- Американци се понашају као да су наши. Имали смо среће јер су добри момци који добро “запињу” на тренинзима, средина их је прихватила и једва чекамо званичне мечеве да их видимо у правом свјетлу, као и да се окушамо у јачем такмичењу него ранијих сезона - изјавио је Радић.

Никс игра на позицији крилног центра и има европског искуства јер је био члан Гостивара из Македоније, а једно вријеме играо је у енглеској лиги. Његовом земљаку Алсегору, који игра на позицији крила, ово ће бити прво европско искуство.

- Менаџери су нам нудили десетак америчких кошаркаша и тек након што сам одгледао много снимака њихове игре одлучили смо се за њих двојицу. Нисмо хтјели да доведемо играче који ће глумити звијезде и по доласку се хватати за главу и говорити “гдје смо ово дошли”, већ неког ко ће се борити за екипу. На основу до сада приказног чини ми се да нисмо нимало погријешили. Добро су се аклиматизовали, мада ће им требати још мало времена за потпуну адаптацију - истакао је Радић.

Посљедње појачање Братунца је члан Игокее Немања Николић, који је дошао на позајмицу, а прије њега стигао је искусни Младен Пантић, док екипу још чине Никша Николић, Стефан Николић, Немања Павловић, Горан Богичевић, Мирослав Милидраг, Дејан Алемпић, Мирослав Ковач, Милош Милошевић, Миладин Момчиловић, Душан Максимовић и Иван Јокић.

Провјера са Златибором

Братунац је до сада одиграо четири контролна меча, док га вечерас очекује сусрет са Златибором у Србији.

- Редовно тренирамо мјесец и кусур дана, а најбитније је да немамо повреда, тако да можемо да радимо. Чекамо почетак лиге у којој је једина амбиција везана за опстанак и не размишљамо ни о чему више - казао је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана