Održan Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton

nezavisne.com
Održan Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton

Banjaluka - "Dukat fit Banjaluka noćni polumaraton" okupio je više od 1.200 trkača iz zemalja regiona, a strogim centrom grada i šetališnim zonama osim takmičara iz zemalja regiona, trčali su maratonci iz egzotičnih zemalja poput Čilea, Bolivije i Kolumbije.

To je još jedan od znakova da su organizatori sa pravom odlučili da prošlogodišnja noćna trka na pet kilometara preraste u noćni polumaraton. Osim centralnog događaja koji je počeo u 20 časova i na kojem je učestvovalo oko 400 takmičara, održane su još tri trke.

Program su u 18 časova otvorili učenici od 6 do 15 godina u "Elta kabel junior run" trci na 1.300 metara, sat vremena kasnije startovao je i "Jelen free run" na pet kilometara, a učešće na ovoj trci je bilo besplatno za sve koji željeli da se okušaju na ovoj dionici.

Na startu centralnog događaja večeri pojavili su se i učesnici "Magnetrans štafete" (tri učesnika po sedam kilometara).

"Zbog specifičnosti rute trčanja i nešto užih ulica, odlučili smo da ograničimo broj učesnika polumaratona na 300, ali se prijavilo još 100 takmičara koje nismo mogli da odbijemo.

Polumaratonska trka se sadrži od tri kruga po sedam kilometara, a poslije starta na Trgu Krajine, okretanje na Malti, a zatim slijedi prolazak ulicom Olimpijskih pobjednika, pored Gradskog stadiona, zatim do Narodnog pozorišta, kroz parkić, pa sve do Trga Krajine" - rekao je prije početka ove sportske manifestacije direktor polumaratona Vladimir Kuvalja.

Kako je rekreativno trčanje sve popularnije kod nas, a slični događaji se već godinama organizuju u svijetu, bila je ovo prilika da Banjaluka stane rame uz rame sa drugim metropolama.

"Ovo je svojevrstan spoj sporta i zabave. To je najbolji način promocije grada i države, a mi imamo šta da pokažemo." - rekao je Kuvalja.

Pobjednici

Pobjednica u ženskoj kategoriji je svima dobro poznata atletičarka Lucia Kimani, dok su se srebrom i bronzom okitile Jelena Kosić, odnosno Tijana Gligić Kosić.

U muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Božidar Vujić, drugo je pripalo Slaviši Buniću, a treći je bio Davor Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana