Одржан Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон

nezavisne.com
Одржан Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон

Бањалука - "Дукат фит Бањалука ноћни полумаратон" окупио је више од 1.200 тркача из земаља региона, а строгим центром града и шеталишним зонама осим такмичара из земаља региона, трчали су маратонци из егзотичних земаља попут Чилеа, Боливије и Колумбије.

То је још један од знакова да су организатори са правом одлучили да прошлогодишња ноћна трка на пет километара прерасте у ноћни полумаратон. Осим централног догађаја који је почео у 20 часова и на којем је учествовало око 400 такмичара, одржане су још три трке.

Програм су у 18 часова отворили ученици од 6 до 15 година у "Елта кабел јуниор рун" трци на 1.300 метара, сат времена касније стартовао је и "Jelen free run" на пет километара, а учешће на овој трци је било бесплатно за све који жељели да се окушају на овој дионици.

На старту централног догађаја вечери појавили су се и учесници "Магнетранс штафете" (три учесника по седам километара).

"Због специфичности руте трчања и нешто ужих улица, одлучили смо да ограничимо број учесника полумаратона на 300, али се пријавило још 100 такмичара које нисмо могли да одбијемо.

Полумаратонска трка се садржи од три круга по седам километара, а послије старта на Тргу Крајине, окретање на Малти, а затим слиједи пролазак улицом Олимпијских побједника, поред Градског стадиона, затим до Народног позоришта, кроз паркић, па све до Трга Крајине" - рекао је прије почетка ове спортске манифестације директор полумаратона Владимир Куваља.

Како је рекреативно трчање све популарније код нас, а слични догађаји се већ годинама организују у свијету, била је ово прилика да Бањалука стане раме уз раме са другим метрополама.

"Ово је својеврстан спој спорта и забаве. То је најбољи начин промоције града и државе, а ми имамо шта да покажемо." - рекао је Куваља.

Побједници

Побједница у женској категорији је свима добро позната атлетичарка Луциа Кимани, док су се сребром и бронзом окитиле Јелена Косић, односно Тијана Глигић Косић.

У мушкој категорији прво мјесто освојио је Божидар Вујић, друго је припало Славиши Бунићу, а трећи је био Давор Видовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана