Odbojkaški klub Inova niže uspjehe iz godine u godinu

Dušan Repija
Odbojkaški klub Inova niže uspjehe iz godine u godinu

Banjaluka - Iz godine u godinu Odbojkaški klub Inova nadograđuje rezultate iz prethodne, redovno igrajući završne turnire, a nerijetko i osvajajući prvenstva Republike Srpske u mlađim kategorijama, dok su drugu godinu zaredom seniorke vicešampionke Srpske.

Ono što je poseban kuriozitet jeste da su sve djevojke koje igraju za prvi tim po godinama juniroke, a najstarija igračica ima samo 19 godina. Uz to, bukvalno sve prošle su školu ovog kluba koji, čini se, godinama radi ispravno.

- Nemamo luksuz da dovodimo igračice sa strane, ali nažalost imamo problem da ih zadržimo. Bez obzira što je Banjaluka studentski grad, neke djevojke iz prvog tima odlaze na studije u inostranstvo, pa uoči svake sezone moramo da pronađemo zamjene u sopstvenim redovima. Na sreću, imamo odličnu bazu, školovane djevojke koje znaju kako funkcioniše sistem i ne treba im mnogo da se prilagode, tako da ni rezultati ne trpe - rekao je trener Inove Dario Savović.

U klubu trenutno trenira više od 300 djevojaka svih uzrasta, a prethodnu sezonu obilježile su juniorke koje su osvojile treće mjesto u Srpskoj, te pionirke koje su osvajanjem prvenstva Srpske izborile nastup na završnom turniru šampionata BiH.

- Imamo dobre generacije koje tek dolaze. Ne opterećujemo ih previše rezultatima, ali eto svake godine nas obraduju. Lijepo je kada vas na kraju nagrade za vaš rad - rekao je trener u klubu Aleksandar Grujić.

Osim takmičarske odbojke, Inova je osmu godinu u nizu organizovala “Majske dane odbojke”. Sam ulazak u novootvorenu salu “Centar” ostavio je jak utisak jer su odbojkašice svih uzrasta odmjeravale snage na tri terena, a na stotine ostalih bodrile ih i ujedno se pripremale za svoj nastup. Kao i do sada, na ovom turniru rezultat je bio potpuno u drugom planu, cilj je da se djevojčice iz svih krajeva Srpske i BiH druže i dodatno zavole odbojku koja je posljednjih godina u velikoj ekspanziji. I zaista, osmijesi na licima djevojčica govorili su kakav je pogodak organizovanje ovakvog tipa turnira.

- Baš nam je lijepo, upoznale smo nove prijateljice i naučile nešto novo - rekla je Dragana iz Novog Grada, a slično su poručile i njene vršnjakinje iz Jajca, Gradiške, Obudovca...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana