Одбојкашки клуб Инова ниже успјехе из године у годину

Душан Репија
Одбојкашки клуб Инова ниже успјехе из године у годину

Бањалука - Из године у годину Одбојкашки клуб Инова надограђује резултате из претходне, редовно играјући завршне турнире, а неријетко и освајајући првенства Републике Српске у млађим категоријама, док су другу годину заредом сениорке вицешампионке Српске.

Оно што је посебан куриозитет јесте да су све дјевојке које играју за први тим по годинама јунироке, а најстарија играчица има само 19 година. Уз то, буквално све прошле су школу овог клуба који, чини се, годинама ради исправно.

- Немамо луксуз да доводимо играчице са стране, али нажалост имамо проблем да их задржимо. Без обзира што је Бањалука студентски град, неке дјевојке из првог тима одлазе на студије у иностранство, па уочи сваке сезоне морамо да пронађемо замјене у сопственим редовима. На срећу, имамо одличну базу, школоване дјевојке које знају како функционише систем и не треба им много да се прилагоде, тако да ни резултати не трпе - рекао је тренер Инове Дарио Савовић.

У клубу тренутно тренира више од 300 дјевојака свих узраста, а претходну сезону обиљежиле су јуниорке које су освојиле треће мјесто у Српској, те пионирке које су освајањем првенства Српске избориле наступ на завршном турниру шампионата БиХ.

- Имамо добре генерације које тек долазе. Не оптерећујемо их превише резултатима, али ето сваке године нас обрадују. Лијепо је када вас на крају награде за ваш рад - рекао је тренер у клубу Александар Грујић.

Осим такмичарске одбојке, Инова је осму годину у низу организовала “Мајске дане одбојке”. Сам улазак у новоотворену салу “Центар” оставио је јак утисак јер су одбојкашице свих узраста одмјеравале снаге на три терена, а на стотине осталих бодриле их и уједно се припремале за свој наступ. Као и до сада, на овом турниру резултат је био потпуно у другом плану, циљ је да се дјевојчице из свих крајева Српске и БиХ друже и додатно заволе одбојку која је посљедњих година у великој експанзији. И заиста, осмијеси на лицима дјевојчица говорили су какав је погодак организовање оваквог типа турнира.

- Баш нам је лијепо, упознале смо нове пријатељице и научиле нешто ново - рекла је Драгана из Новог Града, а слично су поручиле и њене вршњакиње из Јајца, Градишке, Обудовца...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана