Обрадовић неће, у игри Здовц и Алимпијевић

Милан Зубовић
Обрадовић неће, у игри Здовц и Алимпијевић

Лакташи - Управа Игокее у потрази је за насљедником тренера Ненада Трајковића, а имена за која се распитују јасно показују да желе провјереног стручњака на овој позицији. Ипак, један је већ одбио понуђену функцију.

Како сазнаје “Глас Српске”, негативан одговор на понуду из Лакташа дао је Саша Обрадовић, док су поред њега контактирали и са Душаном Алимпијевићем и Јуром Здвоцем. Сва тројица су тренутно без ангажмана, а Обрадовић је прије неколико дана добио отказ у Локомотиви Кубањ из Краснодара, гдје га је наслиједио његов помоћник Влада Јовановић који је својевремено водио Игокеу. Обрадовић се захвалио на позиву, објаснивши да су његове амбиције више од вођења клуба у АБА лиги, што је потпуно разумљиво јер је прошле сезоне био проглашен за најбољег тренера Еврокупа. До финала овог такмичења везао је 20 побједа, али је у завршници боља била Дарушафака и изборила визу за Евролигу. Док је он на тржишту тек неколико дана, Алимпијевић нема ангажман од почетка маја када је због лоших резултата смијењен на клупи Црвене звезде. Млади тренер имао је незваничну понуду руководства Игокее, али она није била конкретна и питање је колико су близу озбиљних преговора, док је слична ствар и са Здовцем. Словенац је посљедњи ангажман имао прошле сезоне у Цедевити са којом није направио оно што се очекивало па је сада доступан.

Док не ријеше питање главног тренера, вршилац дужности кормилара екипе биће Жарко Милаковић. Деби у АБА лиги имаће у суботу на гостовању код Цедевите. Ипак, постоје индиције да би он могао остати на тој позицији уколико екипа проигра и веже побједе, а без обзира на реноме ривала, имаће солидну прилику пошто је загребачка легија странца у расулу.

Тандем у идеалном тиму

Два кошаркаша Игокее нашла су се у идеалном тиму шестог кола АБА лиге. Са 13 ухваћених лопти Далибор Илић био је најбољи скакач кола, док је Филип Адамовић био најбољи асистент са девет успјешних додавања мада је исти број имао и Лука Божић. Управо је члан Задра најкориснији играч ове рунде са индексом 33, а убацио је 18 поена уз по девет скокова и асистенција током свих 40 минута на терену у мечу са Крком. Божића помињу и као могуће појачање Игокее мада не би имао право наступа до краја полусезоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана