Нуркићу казна ако понови инцидент

Милан Зубовић
Нуркићу казна ако понови инцидент

Сарајево - Управни одбор Кошаркашког савеза БиХ скренуће пажњу свом репрезентативцу Јусуфу Нуркићу на понашање и уколико понови инцидент од прије неколико дана, могао да би буде кажњен.

То је услиједило након што се Нуркић појавио на утакмици свог Портланда против Денвера у бијелој мајици са грбом ратне заставе Армије РБиХ на којој су била исписана имена девет погинулих команданата различитих војних јединица које су починиле многа злодјела над српским становништвом. Кошаркашки савез Републике Српске заузео је став да сви чланови КС БиХ морају поштовати кодекс Свјетске кошаркашке федерације (ФИБА) када је у питању начин одијевања. Из КСРС траже да се поштује кодекс облачења и уколико Нуркић понови такав инцидент, или било који други члан који је под ингеренцијом КС БиХ, биће му скренута пажња, а уједно ће бити и санкционисан. Осим тога, Управни одбор КС БиХ именовао је тренера јуниорског тима Игокее Александра Ћикића за селектора У18 репрезентације БиХ, потврдио је потпредсједник савеза Борис Спасојевић.

- Ћикић је добио предност у односу на некадашњег репрезентативца БиХ Џевада Алихоџића који му је био противкандидат, а једно вријеме био је помоћник Дамиру Мулаомеровићу када је он обављао функцију селектора - рекао је Спасојевић.

Први Ћикићев задатак требало би да буде Европско првенство Б дивизије у румунској Орадеи ове године. Уједно, Управни одбор одлучио је да у савезу више не може да ради нико ко је у сукобу интереса, односно обавља двојну улогу, то јест паралелно има функцију у неком клубу и савезу као што је то до сада био случај са неколико чланова. Уговор о сарадњи истекао је директору репрезентације Синиши Ковачевићу, а његов насљедник није изабран. Ковачевић ће моћи поново да аплицира за ту функцију под условом да не обавља функцију у неком клубу, а до сада је имао проблема јер је тим менаџер Игокее, што је посебно сметало дијелу кошаркашке јавности у ФБиХ.

 

Наступ клубова

Када је у питању идућа сезона, послат је допис свим клубовима који имају право наступа у Лиги БиХ да се изјасне о свом учешћу и рок за достављање одговора је 15 дана. Лига би требало да броји 12 екипа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана