Novca u FK Krupa nikad više, rezultati nikad gori

Darko Pašagić
Novca u FK Krupa nikad više, rezultati nikad gori

Banjaluka - Čelnici Krupe ocijenili su 2018. godinu kao najbolju finansijski od postanka kluba, ali i kao najgoru što se tiče rezultata.

Tokom godine koja se približava kraju premijerligaš iz kanjona Tijesno je zahvaljujući dobrim igrama u proteklim sezonama uspio da proda čak petoricu igrača Elvira Koljića, Aleksandra Vukotića, Irfana Jašarevića, te Gorana Galešića i Zorana Milutinovića.

- Od njihovih transfera ove godine smo inkasirali 980.000 evra, ali smo i značajno oslabili ekipu, što je rezultovalo posljednjim mjestom. Kada smo se odrekli usluga najboljih svjesno smo ušli u rizik da će rezultati biti lošiji, ali nismo se ipak nadali da ćemo poslije prvog dijela sezone biti posljednji - naglasio je direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

Već je poznato da će klub u ovom prelaznom roku napustiti četvorica igrača, a doći će samo provjerena imena.

- Ivanu Crnovu je istekao ugovor, Kenana Handžića puštamo, jer ima nekoliko ponuda, a odlaze i Nemanja Marić i Bojan Golubović. Već tražimo pojačanja, ali je rano da pričamo o imenima, jer prelazni rok zvanično počinje tek 20. januara. Dovodićemo samo iskusne i provjerene igrače, jer na proljeće imamo samo jedan cilj, koji se zove opstanak. Iako bodovo zaostajemo za ostalima, svi u klubu smo uvjereni da ćemo i u sezoni 2019/20. biti premijerligaši - nastavio je Bučinski.

Biće i nekih promjena u stručnom štabu.

- Trener ostaje Petar Kurćubić, njegov pomoćnik Miroslav Balaban, a kondicioni trener Marko Mazalica. Napušta nas trener golmana Mirando Petrić, a na njegovo mjesto dolazi Siniša Mrkobrada. Stručni štab pojačaćemo sa Nenadom Studenom, koji je do sada bio trener juniorske ekipe - dodao je Bučinski.

Zajednički ručak

Rukovodstvo Krupe je za igrače, stručni štab, upravu i prijatelje kluba juče upriličilo zajednički ručak, poslije kojeg je ekipa zvanično otišla na odmor.

- Dogovoreno je da prve dvije sedmice igrači imaju potpuni odmor, a poslije toga će početi da rade četiri puta sedmično po individualnim programima. Prozivka za nastavak sezone biće 10. januara. Ukoliko vremenske prilike budu povoljne, na pripreme odlazimo 27. januara. Najvjerovatnije će to biti kao i ranijih godina Istra, a planirano je da ostanemo 14 dana - naglasio je direktor Krupe Mihajlo Bučinski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana