Nova Zvezda kreće od Olimpije

Milan Zubović
Nova Zvezda kreće od Olimpije

LAKTAŠI - Privilegiju da prva na djelu vidi prezentaciju novog tima Crvene zvezde imaće večeras (21) publika u Laktašima, gdje “crveno-bijeli” igraju sa Olimpijom u četvrtfinalu ABA Superkupa.

Poslije pet sezona u Evroligi, te tri uzastopne titule u ABA ligi, Beograđani su na novom početku. Kako im je Budućnost preotela titulu na Jadranu prošle sezone, uslijedio je zaokret. Na mjesto trenera došao je Milan Tomić, a sa njim i osam novih igrača, koji su se, sudeći prema pripremnim utakmicama, dobro uklopili. Iako je Superkup zamišljen kao provjera uoči starta sezone, utakmica protiv Olimpije je prva zvanična.

- Pripreme su prošle u najboljem mogućem tonu. Upisali smo pet pobeda, ali je ovo prvi takmičarski meč. Niko od trenera ili igrača prilikom potpisivanja ugovora ne može da obeća trofeje, ali je lepo kada pobeđujete. U Olimpijakosu smo se šalili da je uvek bolje pobeđivati nego gubiti - rekao je Tomić.

Od igrača koji su završili prošlu sezonu u Zvezdi su ostali kapiten Branko Lazić, Dejan Davidovac, Filip Čović, Marko Kešelj, Aleksa Radanov i Ognjen Dobrić, povratnici su Boriša Simanić i Maik Cirbes, a pojačanja Majkl Odžo, Bili Beron, Džo Regland, Stratos Perperoglu, Dušan Ristić, Muhamed Faje i Nemanja Nenadić.

I sastav Olimpije je znatno izmijenjen, pa je novi trener Zoran Marić u sličnom problemu kao i njegov kolega.

- Ovo će nekim igračima biti prva utakmica da igraju zajedno. Zvezda je dugo godina bila učesnik Evrolige, sigurno su i ove među najužim favoritima za trofej u ABA. Pokušaćemo da im pariramo koliko možemo - rekao je Marić.

Prvim meč dana odigraće Cedevita i Zadar (18 časova), a Zagrepčani su veliki favoriti. Biće ovo i debi bivšeg trenera Barselone Sita Alonsa u regionalnom takmičenju. Dnevna ulaznica za utakmice Superkupa košta 12 maraka.

Tomić vjeruje mladima

Milan Tomić je u Laktašima istakao da očekuje napredak mladih igrača Boriše Simanića i Alekse Radanova.

- Da nema prostora, ne bi bili u timu. Simanić i Radanov su pokazali da mogu biti u Zvezdi i mojom odlukom su u timu. Ne očekujem da mnogo odskoče i postanu nosioci igre, ali očekujem da do januara pokažu napredak, slušaju starije igrače i trenera - rekao je Tomić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana