Nezapamćene kazne zbog dešavanja u Goraždu: Meč poništen, Milosavljević 14 mjeseci van rukometa

Siniša Kotaraš
Nezapamćene kazne zbog dešavanja u Goraždu: Meč poništen, Milosavljević 14 mjeseci van rukometa

Banjaluka - Ni najrevnosniji pratioci rukometa ne pamte da je jedna utakmica Premijer lige BiH poništena, a da je trener zbog odgurivanja delegata kažnjen sa 14 mjeseci zabrane rada u sportu.

Upravo ovo je epilog incidenta u finišu meča 15. kola Premijer lige, Goražde - Lokomotiva, koju je domaćin dobio sa 24:23, kako je utvrđeno, golom postignutim sedam sekundi nakon isteka 60. minuta. U velikoj gužvi nakon meča, dio domaće publike je napao goste iz Brčkog, a najteže je prošao Milorad Inić koji je udaren “bokserom” i zadobio lakše povrede glave. Nakon što je sakupio svu potrebnu dokumentaciju, te odradio ekspertizu posljednjih trenutaka meča, komesar za takmičenje Premijer lige BiH Zdenko Alpeza, donio je odluku da se pomenuta utakmica poništi, a nova odigra u roku od 15 dana. Ujedno, Goražde je kažnjeno neigranjem tri utakmice u svojoj dvorani, te novčanom kaznom od 500 KM. Ipak, najviše bure izazvala je drakonska kazna od 14 mjeseci zabrane rada za trenera Lokomotive, proslavljenog reprezentativca Srbije Žikicu Milosavljevića, koji u bogatoj karijeri nikada nije kažnjavan, čak nikad nije bio ni učesnik nekog ekscesa.

- Onaj ko me zna, privatno i na terenu, zna koliko sam miroljubiv. Kontrola ponašanja je ono što me krasilo kroz celu karijeru i to sam zadržao i sada. Istina je, imao sam verbalni duel sa delegatom, tražio sam da reaguje na očiglednu krađu vremena, a on se pravio da ne vidi i ne čuje. Tada sam ga gurnuo u rame u nameri da ga nateram da me pogleda. Saglasan sam da kazna treba da bude rigorozna kada je u pitanju napad na službeno lice, udaranje i slično, ali je ovo previše, jer ne verujem da se odgurivanje može podvesti pod udaranje - istakao je Milosavljević.

Prema najavama čelnika Lokomotive, klub iz Brčkog će se žaliti, a presudu, u roku od sedam dana, treba da donese Takmičarska komisija. Ukoliko ni tada ne budu zadovoljni, Brčacima preostaje da od Upravnog odbora RS BiH traže zaštitu zakonitost.

- Smatramo da je kazna zaista prevelika. Milosavljević je ušao u raspravu sa delegatom i njegov jedini grijeh je što ga je odgurnuo. Nije to smio da uradi i treba da snosi odgovornost, ali je ovo zaista preko svih mjerila - kaže predsjednik Lokomotive Goran Vasić.

Delegat obrisan sa liste

Delegat utakmice Damir Gadžo iz Sarajeva, izbrisan je sa liste za ovu sezonu, dok su mjerilac vremena i zapisničar Elvir Bijedić i Semir Mirvić, kažnjeni sa šest, odnosno tri mjeseca zabrane vršenja svih funkcija u rukometu. Svi kažnjeni imaju pravo žalbe

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana