Nenad Trajković, trener Igokee: Odsustvo Zubčića i Talića remeti rad

Milan Zubović
Nenad Trajković, trener Igokee: Odsustvo Zubčića i Talića remeti rad

Laktaši - Prvi ispit u Superkupu ABA lige, kojem će biti domaćini, košarkaši Igokee imaće protiv Budućnosti 20. septembra od 20.30 časova.

Biće to veliki ispit i prvi test uigranosti za Aleksandrovčane jer će se s druge strane naći aktuelni šampioni regionalnog takmičenja, dok se trener Nenad Trajković našao u pomalo neočekivanom problemu pošto u jeku priprema neće moći računati na Tomislava Zubčića i Darka Talića. Prvi je na pripremama sa reprezentacijom Hrvatske, a drugi sa selekcijom BiH za prvi kvalifikacioni prozor za Svjetsko prvenstvo.

- Na našu nažalost, nismo u punom sastavu jer ne možemo da računamo na Zubčića i Talića, koje je klub pustio na pripreme reprezentacije, što je njegova obaveza. To nam mnogo kvari koncept priprema jer oko Zubčića želimo da napravimo kičmu tima, budući da popunjava pozicije krilnog centra i centra. Neće biti sa nama u delikatnom trenutku kada počinjemo sa odigravanjem kontrolnih susreta. Talića smo hteli da vidimo kroz trening utakmice i spremimo za tim i da vidimo kakvi ćemo biti u prvenstvu. Njih dvojica će se vratiti do utakmice Superkupa, na kojoj bi trebalo da nastupe - izjavio je Trajković.

Naglasio je da pripreme koje su počele prije tri sedmice idu planiranim tokom.

- Radimo na nečemu što će nam pomoći da izdržimo celu sezonu. Punimo baterije koje ćemo kasnije trošiti, a igrači dobro podnose jake treninge iako dnevno radimo po pet šest sati, što je veoma obimno i zahtevno. Svi to dobro podnose, od kapitena Vuka Radivojevića do onih najmlađih - kazao je Trajković.

Igokeu već sutra očekuje prvi kontrolni meč sa Dinamikom u Beogradu, gdje će u petak igrati sa Solnokom, a u subotu sa Borcem iz Čačka. Nakon povratka iz Srbije odmjeriće snage sa Slobodom iz Užica 4. septembra, a dan kasnije sa Mladosti iz Mrkonjić Grada, sa kojom će se sastati i šest dana kasnije. Između dva susreta sa Mrkonjićanima imaju zakazan duel sa Cedevitom, dok će prije Superkupa nastupiti na turniru u rumunskoj Oradei.

Parovi Superkupa

Prije njih na parket će izaći Mornar i Partizan od 18 sati, dok će drugog dana igrati branilac trofeja Cedevita i Zadar (18), te Crvena zvezda i Olimpija (20.30). Pobjednici mečeva igranih prvog dana sastaće se u prvom polufinalu, koje je na rasporedu 22. septembra, dok će pobjednici utakmica drugog dana igrati drugo polufinale. Finale je na rasporedu u nedjelju, 23. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana