Nenad Trajković, trener Igokee: Bićemo nezgodan tim

Milan Zubović
Nenad Trajković, trener Igokee: Bićemo nezgodan tim

Mrkonjić Grad - Košarkaški Igokee upisali su četvrtu pobjedu zaredom u petom kontrolnom susretu, a ovaj put bili su bolji od Mladosti u Mrkonjić Gradu rezultatom 84:69 (20:19, 19:23, 28:10, 17:17).

Trener Aleksandrovčana Nenad Trajković naglasio je da je zadovoljan učinkom svojih igrača iako su oni tek izašli iz bazičnog dijela priprema, pa su im noge teške te nemaju svježine.

- Pobede raduju, ali one nisu pravo merilo stanja ekipe koja je premorena od napornih treninga, mada su igrači bili maksimalno angažovani na svakom meču i biće još bolji kada dobiju na svežini. Konture ekipe i igre polako se naziru, dok mladi igrači dobijaju priliku da se pokažu i izbore se za minute u timu. Sve ovo može i mora bolje. Sva pojačanja su odlična i bićemo nezgodan tim kada uparimo Lešića i Zubčića jer zajedno mogu igrati spolja i unutra, tako da će to biti naše glavno oružje - rekao je Trajković.

Novi susret imaće već večeras, i to protiv Cedevite u Zagrebu, koja će biti pravo mjerilo dosad urađenog.

- Biće to veliki test za nas jer oni igraju naš rang takmičenja, za razliku od ekipa sa kojima smo do sada odmerili snage. I ove sezone “pucaju” na visok plasman i jedva čekam susret sa njima, da vidim koliko moj tim može da pruži u ovom trenutku - kazao je Trajković.

On nije mogao da računa na Tomislava Zubčića i Darka Talića, koji su na pripremama reprezentacije Hrvatske, odnosno BiH, kao i Dalibora Ilića, koji je povrijeđen.

- Malo oskudevamo sa visokim igračima i trebalo bi da dovedemo još jednog, ali još ništa interesantno nismo pronašli. Hteli bismo mlađeg igrača koji igra na visokim pozicijama i da je u stanju da odigra desetak minuta u ABA ligi, što je malo teže naći - kazao je Trajković.

Kod pobjednika Sava Lešić bio je najbolji sa 18 poena, Đorđe Milošević dao je 16, Trej Kel 12, a Džimi Gevin i Aljoša Janković po devet. Na drugoj strani, Miloš Marković ubacio je 13, a Dušan Stanković deset poena. Iako je njegov tim prvo poražen od užičke Slobode, a zatim i od Igokee, trener Mrkonjićana Goran Sladojević bio je zadovoljan viđenim.

- Ove dvije utakmice možda su nam došle i prerano jer još nismo kompletirali bazični dio priprema, ali smo pristali da igramo sa njima. Protiv slobode smo izgubili zbog naših grešaka, iako smo u jednom trenutku imali 11 poena prednosti koje nismo znali da sačuvamo, dok smo protiv Igokee vodili na poluvremenu, a onda pali. Kvalitet protivnika došao je do izražaja i nismo mogli da mu pariramo dok smo igrali bez Srđana Milanovića i Srđana Gavrića, pa sam imao i skraćenu rotaciju. U svakom slučaju, dvije odlične provjere za nas pred nastavak priprema - rekao je Sladojević, čiji će tim idućeg ponedjeljka igrati s istim rivalom.

Turnir u Mrkonjić Gradu

Ekipa Mladosti biće domaćin turnira “Da se ne zaboravi”, a na njemu će još nastupiti šampion Republike Srpske i debitant u Ligi BiH, Bratunac, Vojvodina iz Novog Sada i slovenački Šentjur. Polufinalne utakmice na rasporedu su 26. septembra, dok su finale i meč za treće mjesto narednog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana