Nemanja Lekanić, fudbaler Borca: Interesuje nas samo trijumf

Darko Pašagić
Nemanja Lekanić, fudbaler Borca: Interesuje nas samo trijumf

Banjaluka - Desni bek lidera šampionata Borca Nemanja Lekanić veliki je optimista pred subotnji derbi 19. kola, u kojem će zajedno sa saigračima biti na teškom iskušenju na gostovanju kod najbližeg pratioca, Sloge iz Gornjeg Crnjelova i vjeruje da njegova ekipa može ostvariti pobjedu.

Ovaj fudbaler, koji je ne Gradski stadion došao zimus upravo iz Sloge, smatra da je već sada jasno da su ova dva kluba jedini kandidati za titulu i plasman u Premijer ligu.

- I Sloga i mi imamo stvarno veliku prednost u odnosu na ostale ekipe, tako da će do kraja sezone biti trka udvoje za plasman u viši rang. Međutim, želimo da što pre i matematički obezbedimo prvo mesto. Zato pred ovaj susret razmišljamo samo o pobedi, koja bi našu prednost na tabeli još više učvrstila. Sada im bežimo pet koraka, zašto od subote ta prednost ne bi bila osam. Naravno, to neće biti nimalo lako, ali očekujem da možemo do trijumfa - rekao je Lekanić.

Ovaj 29-godišnjak sve do avgusta prošle godine igrao je za brojne klubove u Srbiji, a onda je došao u Slogu, da bi se poslije šest mjeseci preselio u Borac.

- Vreme provedeno u Gornjem Crnjelovu dugo ću pamtiti. Stekao sam tamo za kratko vreme puno prijatelja, ali od fudbala živim i sada razmišljam samo kako da pomognem Borcu. Svom bivšem klubu od srca čestitam plasman u polufinale Kupa BiH, želim im da i osvoje pehar, ali u subotu za njih neće biti nikakvog popusta - nastavio je Lekanić.

Borac će biti oslabljen neigranjem “požutjelog” Stefana Dujakovića, a sa ekipom neće biti ni Kenan Topolović i Vladan Danilović, koji imaju obaveze u mladoj reprezentaciji BiH.

- Sigurno je da je to popriličan hendikep, ali naš trener Darko Vojvodić ima dovoljno alternativa, tako da to neće biti nikakav problem. Najvažnije je da zaustavimo njihov napad, koji predvodi veoma opasni Dragiša Komarčević, i onda će biti puno lakše. Ako njega zaustavimo, uradili smo više od pola posla - dodao je Lekanić.

Premijerligaški sudija

Derbi 19. kola Prve lige Republike Srpske između Sloge i Borca biće odigran u subotu od 14.30 časova na stadionu Mladosti u Velikoj Obarskoj, a sudiće ga arbitar sa liste Premijer lige BiH Zoran Grbić iz Prijedora. Njemu će pomagati Radislav Kačavenda iz Gradiške i Bojan Maksimović iz Modriče, dok je četvrti sudija Luka Bilbija iz Prijedora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana