Nemanja Janičić: Igrali smo za opstanak

Dušan Repija
Nemanja Janičić: Igrali smo za opstanak

Banjaluka - Jedan od najboljih pojedinaca u velikoj pobjedi Napretka iz Kruševca protiv Partizana (2:0) u 25. kolu Superlige Srbije bio je defanzivac "čarapana", Banjalučanin Nemanja Janičić.

Ovaj 27-godišnji igrač, koji je prošao fudbalsku školu Borca, blistao je u utorak na utakmici u kojoj je Napredak dobio Partizan sa 2:0 i gotovo riješio pitanje šampiona Srbije.

- Bez obzira na priče da smo igrali borbenije kako bismo srušili Partizan i pomogli Crvenoj zvezdi da osvoji titulu, tvrdim da smo igrali samo za sebe. Željeli smo da definitivno obezbijedimo opstanak i pobjedu poklonimo navijačima, koji su jedni od najboljih u Srbiji. Osjećala se velika euforija prije, a grad je na nogama i poslije meča. Ipak, ne pada Partizan svaki dan - rekao je visoki štoper.

Sa Kruševljanima ima ugovor do kraja sezone i ističe da nema ništa protiv da ostane "Pod Bagdalom".

- Odlično sam se snašao ovdje, osjećam se kao kod kuće. Poslije završetka sezone sješću sa ljudima iz kluba da vidim da li i dalje žele da sarađujemo. Volio bih da ostanem, iako ne bih imao ništa protiv i da se oprobam u inostranstvu - naglasio je Janičić.

Ističe da bi volio da nekad pri kraju karijere ipak obuče dres matičnog Borca jer kada je trebalo da pređe iz juniora u seniore, odlučio je da karijeru nastavi u crnogorskom Mogrenu.

- Svakako da bih to želio. Kad god mogu, dođem u Banjaluku i povremeno pratim šta se dešava u Borcu. Nisam odigrao nijednu utakmicu za seniorski sastav "crveno-plavih". Moji baka i djed žive u Budvi pa sam odlučio da u Mogrenu potražim fudbalsku sreću. Tamo sam igrao punih sedam godina, zatim prešao u Bežaniju. Poslije godinu stigao sam u Napredak i već dvije i po godine branim boje Kruševljana - zaključio je Janičić.

Reprezentacija

Nemanja Janičić ističe da bi se vrlo rado odazvao pozivu selektora Republike Srpske Željka Buvača za prijateljski meč između Srpske i Srbije koji je zakazan za 4. septembar.

- To mi je velika želja i na raspolaganju sam ljudima koji odlučuju o otme ko će igrati. Za sada nije bilo kontakata, ali bih se svakako odazvao pozivu - rekao je Janičić.

Incident sa Ilićem

Tokom utakmice protiv Partizana Janičić je imao verbalni incident sa kapitenom Partizana Sašom Ilićem.

- Bilo je to u žaru borbe, kao što se često dešava na terenu. Međutim, sve se brzo završilo, sportski smo se pozdravili i stavili tačku na taj događaj - rekao je Janičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana