Немања Билбијам нападач Зрињског: Мечеви против Борца увијек пуни емоција

Дарко Пашагић
Немања Билбијам нападач Зрињског: Мечеви против Борца увијек пуни емоција

Мостар - Фудбалери Зрињског побједом у дербију 21. кола над Жељезничаром од 1:0 вратили су се на лидерску позицију, а да ли ће на њој остати, знаће се већ сутра, када "племићи" гостују у Бањалуци.

Овај меч биће посебно емотиван за Немању Билбију, који је поникао у Борцу, али један од најбољих играча лиге каже да се на то много не обазире.

- За мене је сваки долазак у Бањалуку, гдје сам провео највећи дио живота емотиван, тако и мечеви против мог Борца, али сам професионалац и од фудбала живим. Жао ми је што за мој бивши клуб овај сусрет неће бити толико значајан као за нас, јер су изгубили све шансе да се пласирају у Лигу за првака. С друге стране нама је овај сусрет од велике важности и ако освојимо три бода остаћемо на лидерској позицији пред доигравање - нагласио је Билбија.

Неће бити једини играч Борца који тренутно носи дрес Зрињског, али ни бивши играч Мостараца који сада игра на Градском стадиону.

- У дресу Зрињског наступају још Тони Јовић и Харис Ханџић, који су дио каријере провели у Борцу. Не смијемо заборавити ни да су садашња двојица играча бањалучког премијерлигаша бивши играчи тима из Мостара. Александар Радуловић и Милош Жеравица играли су прво за Борац, потом за Зрињски и сада поново за Борац. Све у свему, биће то утакмица у којој не би требало да буде много изненађења и надам се да ћемо забиљежити побједу - наставио је Билбија.

Он вјерује да је Зрињски и ове године највећи фаворит за освајање титуле.

- Имамо сада два бода предности, али сам убијеђен да ће она до краја првенствене трке нарасти и да ћемо поново бити прваци - истакао је Билбија, коме би то била четврта узастопна титула у шампионату БиХ, јер је 2015. био најбољи са Сарајевом, а 2016. и 2017. са Зрињским.

Ништа од трансфера

Ове зиме се често писало о одласку Немање Билбије са стадиона "Под Бијелим бријегом". Прво је у опцији била шведска Бромопојкарна, па затим јужнокорејски Инчеон јунајтед.

- Одлазак у Шведску је одавно пропао, а могућност преласка у Инчеон јунајтед још постоји, пошто у Јужној Кореји прелазни рок још није завршен. Ипак, реално је да од тога до љета не буде ништа - рекао је Билбија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана