Нема зиме за рукомет

Синиша Котараш
Нема зиме за рукомет

Бањалука - Први Међународни омладински рукометни турнир "Хенд ту хенд", који је протеклог викенда организовало Удружење за промоцију и праћење развоја спорта "Промоспорт", у потпуности је испунио сва очекивања, а више од 500 младих играча и гостију напустило је Бањалуку пуно утисака.

Највећу побједу извојевали су млади рукометаши, који су током тродневног турнира у дворани "Борик" и универзитетској дворани кампуса показали да за овај спорт нема зиме. Промотори турнира су били прослављени рукометаши Данијел Шарић и Андреј Голић, а некадашњи првотимац Борца и репрезентативац Југославије Небојша Голић директор.

- Мало је рећи да смо, након ова три дана, задовољни и као организатори смо презадовољни, али и изузетно поносни што је све прошло у најбољем реду. Све што смо замислили је остварено без иједног проблема, ексцеса или било чега другог - нагласио је Голић.

Када је спортски дио турнира у питању, према његовим ријечима, много важнија од самог резултата је чињеница да су све утакмице одигране у крајње фер и спортском тону, али и да је приказана игра била на изузетно високом нивоу.

- За прво издање нашег турнира жељели смо квалитет, а не квантитет. И показало се да смо имали право. Већ сада знамо шта треба да урадимо наредне године и од понедјељка крећемо у припрему турнира "Бањалука 2019" - додао је Голић.

Први пут у Бањалуци су боравили и млади Словенци, рукометаши Цеља, који о свему имају само ријечи хвале.

- Организација турнира је супер, екипе сјајне и све је било у најбољем реду. Први пут смо у Бањалуци, сјајан град, без велике гужве и са доста зеленила, а нас је највише одушевио базен "Аквана", гдје смо, захваљујући организатору, имали слободан улаз - пренио је утиске својих другова рукометаш Цеља Вид Качичник.

Одушевљени Бањалуком

Тренер младих рукометаша Дугог Села Мате Мишковић рекао је да су сви у клубу одушевљени оним што су доживјели у граду на Врбасу.

- Први пут смо у Бањалуци и цјелокупан утисак је више него похвалан. Наша дјеца су одушевљена градом и свим оним што су имали прилику да виде. Иначе, први пут смо овдје и заиста смо пријатно изненађени комплетним доживљајем, тако да смо без размишљања потврдили наш долазак и наредне године - истакао је Мишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана