Неизвјесност у редовима дервентског Текстилца: Чекају предсједника, а возови пролазе

Бране Радуловић
Неизвјесност у редовима дервентског Текстилца: Чекају предсједника, а возови пролазе

Дервента - Након што је јесенас клупско руководство, предвођено Бојком Гатарићем, као предсједником Скупштине и првим човјеком Управног одбора Савом Ружојчићем, поднијело оставку, у редовима Текстилца није ријешено питање новог састава клупског руководства.

Као први кандидат да преузме клупску управу, спомиње се овдашњи привредник Душко Рељић, али се овај спортски радник још двоуми да ли да прихвати “врућ кромпир”. Рељић је раније у неколико наврата имао пуно разумијевање за покривање финансијских расхода, показујући спремност да помогне “кројачима”, а да ли ће остати на том фону, никоме у граду на ријеци Укрини за сада није познато.

Угледном привреднику остављена је могућност да бира сараднике, али стиче се утисак да се смањио број оних који би у Дервенти били спремни да постану дио клупске управе. Позиција Дервенћана на табели послије 16 одиграних кола је изузетно тешка и налазе се на посљедњој позицији, а драматична обиљежја стигла су након што је потврђено да ће Прва лига Републике Српске од наредне јесени бити смањена са садашњих 12 на десет клубова.

Уз то, неопходно је ангажовати и новог тренера, након што су Игора Јанковића у финишу минуле полусезоне привремено наслиједили на голман Дејан Плиснић и играч Драган Јоловић.

- Чињеница је да је у клубу било много импровизација, па смо, послије неколико успјешних прволигашких сезона, стигли до дна. Надам се да се, уз неколико врсних зимских појачања, можемо извући из доњег дијела табеле, али је за такав подухват неопходно да имамо добре играче и способно клупско руководство, које ће утврдити стратегију прволигашког опстанка - рекао је каже капитен Плиснић.

Још није одређен датум почетка припрема, а није јасна ни ситуација са неколико фудбалера који су изразили жељу да промијене средину.

 

 

Школа фудбала

 Дугогодишњи капитен екипе Дејан Плиснић, који успјешно води млађе клупске селекције, планира да се повуче са терена, али би одлуку о престанку активне каријере пролонгирао уколико се тренутна незавидна организациона ситуација побољша.

- Недавно смо добили прекрасно игралиште са вјештачком травом, па млади коначно од новембра имају идеалне услове. У нашој Школи фудбала стварамо и пратимо неколико изузетно талентованих појединаца, на којима ће се заснивати снага Текстилца. Без властитог потенцијала нема ни сигурне будућности за сениорски погон - истакао је Плиснић, алудирајући на стални тренд ангажовања зрелих првотимаца из других градова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана