Neđo Šuka, napadač Alfa Modriče: Telefon stalno zvoni, svi čestitaju

Brane Radulović
Neđo Šuka, napadač Alfa Modriče: Telefon stalno zvoni, svi čestitaju

Modriča - Fudbaleri Alfa Modriče napravili su istinski podvig trijumfom u gostima protiv Radnika iz Bijeljine (3:2) u prvom susretu polufinala Kupa Republike Srpske.

Junak utakmice, odigrane u Dvorovima, bio je napadač gostiju Neđo Šuka, a njegov svojevrsni "blickrig", golovima u 54. i 55. minutu, donio je drugoligašu senzacionalnu pobjedu i posebno mjesto ovog meča u budućem godišnjaku modričkog kluba.

- Od srijede uveče stiže mi na desetine poziva poznanika i prijatelja, koji mi čestitaju na učinku, ali i pobjedu tima nad prošlogodišnjim osvajačem Kupa. Nismo se nadali, pa se još jednom pokazalo da favoriti nama, autsajderima, mogu biti dobra inspiracija. Pobjeda godi, ali smo svjesni da još nije završen posao oko plasmana u finale - rekao je Šuka.

U redove nekadašnjeg šampiona BiH stigao je prošlog ljeta. Kaže da su ga lijepo prihvatili, pa će u ovom gradu ostati najmanje do kraja sezone.

- Planiramo da zadržimo čelnu poziciju u Drugoj ligi, grupa zapad, a sve bismo mogli riješiti već narednog vikenda, kada gostujemo jedinom konkurentu za šampionsko zvanje, sastavu Mladosti u obližnjoj Donjoj Slatini. Djelujemo kao složna porodica, gdje svako zna svoje obaveze, pa uspjeh neće izostati. Modriča će već za tri mjeseca ponovo dobiti prvoligaša - istakao je 31-godišnji napadač i junak sa stadiona Proletera u Dvorovima.

Za Šuku bi se moglo reći da je u jednom segmentu rekorder srpskog fudbala. Iz rodnog Sokoca, gdje je svojevremeno prošao sve mlađe klupske selekcije Glasinca, krenuo je u odiseju koju još nije okončao. Alfa Modriča je 13. klub čiji dres nosi. Uz trijumf protiv Radnika, u nezaboravnoj uspomeni mu je ostao rezultat, od prije četiri godine, protiv tadašnjeg prvoligaša Krupe (5:1), kada je noseći dres Drine HE postigao četiri gola.

S obzirom na njegovu avanturističku naviku da voli da mijenja klubove i da ga ne drži jedno mjesto, Šuka ne garantuje da će se zaustaviti na dosadašnjih 13 ekipa. Međutim, prije odlaska želi da sa kolegama proslavi titulu drugoligaškog prvaka.

Organizacija

Neđo Šuka je pohvalio i trenutnu situaciju u Alfa Modriči.

- Poslije dužeg vremena situacija je mnogo bolja. Otklonjene su neke ranije pojave koje su kočile ovaj kolektiv. Ne smijemo zaboraviti da je klub bio prvak BiH, da je imao čime da se pohvali i u Kupu na državnom nivou. Došlo je vrijeme da se sa kormilarom Dragom Svitlicom vratimo na stare staze uspjeha - istakao je Šuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana