Nebojša Runić, štoper Borca : Poziv Borca se ne odbija

Darko Pašagić
Nebojša Runić, štoper Borca : Poziv Borca se ne odbija

Banjaluka - Štoper Nebojša Runić, koji se poslije dvije i po sezone vratio se na Gradski stadion smatra da Borac u nastavku sezone neće imati pravog rivala u bici za prvo mjesto u prvoligaškoj konkurenciji.

Ovaj 26-godišnjak redove “crveno-plavih” napustio je u ljeto 2016. godine i otišao u grčkog drugoligaša Haniju, gdje je proveo pola godine, a potom je kasnije bio jednu godinu član Dijagorasa, koji se takmiči u istom rangu.

- Poziv Borca se ne odbija. Do potpisa ugovora trebalo je doći još ljetos, ali sam malo zakasnio sa papirologijom, pa tada nije bilo mogućnosti da se vratim, ali sve ovo vrijeme trenirao sam sa ekipom i praktično sam upoznao sve, sada već saigrače - rekao je Runić.

Prošao je sve starosne kategorije i nije se nijednog trenutka premišljao oko povratka.

- Potpisao sam ugovor na godinu i po. Shvatio sam da je kod kuće najljepše, ali i da treba da pomognem svom klubu u trenucima kada se bori za povrataka među premijerligaše - nastavio je Runić.

Istakao je da se ekipa mnogo promijenila u odnosu na period kada je on igrao na Gradskom stadionu, ali da mu neće biti teško da se uklopi.

- Igrao sam sa Milošem Žeravicom, Aleksandrom Radulovićem i Sinišom Dujakovićem, a ostale sam upoznao tokom treninga u prvom dijelu sezone. Sada je na meni da se nametnem šefu stručnog štaba Darku Vojvodiću i da se izborim za mjesto među starterima - rekao je Runić.

Vrijeme provedeno u Grčkom ostaće mu u trajnom sjećanju.

  • Druga liga Grčke je sigurno daleko kvalitetnija od naše Prve lige. Tamo se igra tvrd fudbal i liga je dosta zahtjevna. Čak je blizu i Premijer lige BiH, ali individualni kvalitet pojedinaca kod nas odskače, tako da je to teško upoređivati. Uglavnom, vjerujem da sam u pečalbi očvrsnuo i da ću moći da pomognem Borcu pri povratku u elitu, a potom sam siguran da ćemo i tamo igrati zapaženu ulogu. Borac i Banjaluka to zaslužuju i vjerujem da neće proći dugo vremena da titula šampiona BiH ponovo stigne u grad na Vrbasu - dodao je Runić.

U kasi skoro 800.000 maraka

Na manifestaciji “Crveno plavo veče” Boraca je skupio blizu 800.000 maraka, a najznačajniju donaciju klub iz “Platonove” dobio je od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika u iznosu od 500.000 maraka, koja će biti realizovana tokom iduće godine. Veoma značajna donacija je stigla i od Grada Banjaluka koja će biti realizovana kako kroz finansijska sredstva tako i pomoć kroz infrastrukturne projekte. Borac je zahvalio svim donatorima koji su na ovaj način prepoznali potencijal najvećeg fudbalskog kluba u Srpskoj i tako doprinijeli njegovoj stabilnoj budućnosti.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana