Nebojša Pavlović sa Vespremom osvojio Kup Ferenca Hepa: Rukomet bar na dan u sjenci košarke

Milan Zubović
Nebojša Pavlović sa Vespremom osvojio Kup Ferenca Hepa: Rukomet bar na dan u sjenci košarke

Vesprem - Dok cijeli Vesprem sa velikim nestrpljenjem čeka titulu rukometne Lige šampiona, prvi trofej ove sezone već je stigao u grad.

Donijeli su ga košarkaši istoimenog kluba i tu u Kupu Ferenca Hepa koji je drugo po jačini kup takmičenje u Mađarskoj. Veliki doprinos trofeju dao je Banjalučanin Nebojša Pavlović, koji je finalni susret protiv Niređhaze (84:67) završio sa 14 poena i sedam skokova. Njemu je ovo bio prvi trofej van granica Republike Srpske, gdje je osvojio tri kupa i jedno prvenstvo.

- Za naš tim ovo je veliki uspjeh jer smo stigli do prvog trofeja u istoriji i klub polako nalazi svoje mjesto u Vespremu, gdje je sve podređeno rukometu koji je nedodirljiv, a dobro je poznato da je među najvećim klubovima Evrope - izjavio je Pavlović za “Glas Srpske”.

Rijetka je situacija u kojoj rukometni klub pomaže košarkaškom, ali to se desilo u Vespremu, dok je među promotorima saradnje bio i slavni golman.

- Ostvarena je saradnja između dva kluba u vezi sa nekim tehničkim stvarima i promotori smo bili Arpad Šterbik i ja. Drago mi je što su mene izabrali da budem pored legende kakav je Šterbik, koji je pokazao svoj ljudsku veličinu. To je odlična stvar za nas, rezultati su već vidljivi i biće još bolje u narednom periodu - kazao je Pavlović.

Kup Ferenca Hepa ne igraju najjače ekipe, ali je najmasovinije takmičenje.

- Glavni kup igra osam prvoplasiranih ekipa nakon prvog dijela sezone, kao što je slučaj u Španiji. Ovo takmičenje započelo je više od 120 klubova i mi smo eto otišli do kraja. Bilo nam je teško odigrati dvije utakmice u dva dana, ali u finalu ne treba nikakva motivacija niti bilo šta, adrenalin te nosi i čini da se zaboraviš na sve druge stvari - rekao je Pavlović.

Njegova ekipa lider je drugoligaškog karavana.

- Nemamo poraza u 19 utakmica i skoro smo obezbijedili prvo mjesto pred plej-of, gdje se igra na dvije pobjede. Samo šampion ulazi u viši rang, tako da je najvažnije da budemo na visokom nivou kada počne završnica - zaključio je Pavlović.

 

Srbi i Amerikanci

Pavlović je u Vesprem stigao ove sezone, a pored matičnog Borac Nektara igrao je za švedski Orebro, portugalsku Vitoriju Alaveš Gimaraeš i Kakanj.

- Liga je u rangu Lige BiH i svaka ekipa ima pravo da angažuje jednog stranca i to su pretežno igrači iz Srbije ili Amerikanci. Mnogo je mladih reprezentativaca Mađarske po klubovima i takođe mnogo bivših reprezentativaca koji su u ozbiljnim godinama pa igraju drugi rang takmičenja - istakao je Pavlović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana