Небојша Павловић са Веспремом освојио Куп Ференца Хепа: Рукомет бар на дан у сјенци кошарке

Милан Зубовић
Небојша Павловић са Веспремом освојио Куп Ференца Хепа: Рукомет бар на дан у сјенци кошарке

Веспрем - Док цијели Веспрем са великим нестрпљењем чека титулу рукометне Лиге шампиона, први трофеј ове сезоне већ је стигао у град.

Донијели су га кошаркаши истоименог клуба и ту у Купу Ференца Хепа који је друго по јачини куп такмичење у Мађарској. Велики допринос трофеју дао је Бањалучанин Небојша Павловић, који је финални сусрет против Ниређхазе (84:67) завршио са 14 поена и седам скокова. Њему је ово био први трофеј ван граница Републике Српске, гдје је освојио три купа и једно првенство.

- За наш тим ово је велики успјех јер смо стигли до првог трофеја у историји и клуб полако налази своје мјесто у Веспрему, гдје је све подређено рукомету који је недодирљив, а добро је познато да је међу највећим клубовима Европе - изјавио је Павловић за “Глас Српске”.

Ријетка је ситуација у којој рукометни клуб помаже кошаркашком, али то се десило у Веспрему, док је међу промоторима сарадње био и славни голман.

- Остварена је сарадња између два клуба у вези са неким техничким стварима и промотори смо били Арпад Штербик и ја. Драго ми је што су мене изабрали да будем поред легенде какав је Штербик, који је показао свој људску величину. То је одлична ствар за нас, резултати су већ видљиви и биће још боље у наредном периоду - казао је Павловић.

Куп Ференца Хепа не играју најјаче екипе, али је најмасовиније такмичење.

- Главни куп игра осам првопласираних екипа након првог дијела сезоне, као што је случај у Шпанији. Ово такмичење започело је више од 120 клубова и ми смо ето отишли до краја. Било нам је тешко одиграти двије утакмице у два дана, али у финалу не треба никаква мотивација нити било шта, адреналин те носи и чини да се заборавиш на све друге ствари - рекао је Павловић.

Његова екипа лидер је друголигашког каравана.

- Немамо пораза у 19 утакмица и скоро смо обезбиједили прво мјесто пред плеј-оф, гдје се игра на двије побједе. Само шампион улази у виши ранг, тако да је најважније да будемо на високом нивоу када почне завршница - закључио је Павловић.

 

Срби и Американци

Павловић је у Веспрем стигао ове сезоне, а поред матичног Борац Нектара играо је за шведски Оребро, португалску Виторију Алавеш Гимараеш и Какањ.

- Лига је у рангу Лиге БиХ и свака екипа има право да ангажује једног странца и то су претежно играчи из Србије или Американци. Много је младих репрезентативаца Мађарске по клубовима и такође много бивших репрезентативаца који су у озбиљним годинама па играју други ранг такмичења - истакао је Павловић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана