Nastavak Prve lige RS biće zanimljiv: Tri tima ne pristaju na ništa manje od titule

Danijel Radujković, Drago Gajić
Nastavak Prve lige RS biće zanimljiv: Tri tima ne pristaju na ništa manje od titule

Banjaluka - Rudar Prijedor, Zvijezda 09 i Drina iz Zvornika imaju ambiciju da postanu šampioni Republike Srpske, ali do toga rezultata moći će doći samo jedna ekipa, pa će se u nastavku Prve lige voditi velika borba između ova tri rivala.

Nakon polovine šampionata "rudari" su lideri sa dva boda više od Zvijezde, odnosno četiri od tima iz Zvornika, tako da će ova sezona biti mnogo zanimljivija nego nekoliko prethodnih, gdje su prvenstva bila odlučena mnogo prije posljednjeg kola. Do kraja sezone ova tri rivala međusobno će odigrati čak osam utakmica i možda će upravo ti dueli odlučiti novog šampiona. Nakon što su ispali iz Premijer lige, BiH fudbaleri Rudar Prijedora drugu sezonu igraju u nižem rangu. Prošle sezone nisu imali puno šansi protiv Borca, ali ove ne žele da propuste priliku za povratak u elitu. Za razliku od rivala oni tek danas kreću sa pripremama, ali njihov trener Zlatko Jelisavac je uvjeren da na kraju mogu prvi proći kroz cilj, pogotovo ako uspiju dovesti još dva pojačanja.

- Od novajlija za sada je došao samo golman Mirza Hamzabegović. Tokom zime je teže dovesti igrače, jer je malo slobodnih, ali mi ćemo gledati ako se ukaže prilika da dovedemo jednog napadača i veznog igrača, tako bismo kompletirali tim. Proljećni dio prvenstva biće daleko teži psihički i fizički, a svaki kiks biće teže ispraviti jer imamo manje vremena za to. Biće to maraton do samog kraja, ali ona ekipa koja bude imala više želje i htijenja biće bliže tituli. Nadam se da ćemo to biti mi, jer smo tokom jeseni pokazali da smo dobar i kompaktan tim. Uprava je stala iza nas, učinićemo sve da budemo prvi, ali trebaće i sreće - istakao je Jelisavac.

Veliki problem za njegovu ekipu mogla bi biti povreda prvog strijelca lige Ognjena Jaćimovića. On se povrijedio na turniru u malom fudbalu, a Jelisavac još ne zna koliko je to ozbiljno i kada će moći računati na njega. Dok "rudari" još gledaju koga bi mogli angažovati, u Zvijezdi su već uradili veliki posao. U etno-selo Stanišići već su stigli Miljan Govedarica, Filip Erić, Mirzet Buljubašić, Sinan Samardžić i Davor Arnautnović, a sinoć je napokon trebalo da se pojave i tri Brazilca koja bi bila veliko osvježenje za cijelu ligu. Novi trener ekipe je Dragan Mićić koji već neko vrijeme radi sa igračima, a već danas će igrati prijateljsku utakmicu sa Napretkom. Sve ovo je pokazatelj da na Zvijezda 09 treba ozbiljno računati ove sezone.

- Ne želimo ništa manje od titule. Smatram da radimo najozbiljnije, imamo dobre uslove i pravimo odličnu ekipu. Što se tiče terena mislim da smo najbolja ekipa u ligi. Zadovoljan sam novim trenerom, za sada odlično radi, kao i njegov pomoćnik. Najbitnije je da postoji harmonija u klubu, da su svi kao jedan. Doveli smo dosta dobrih igrača, a vjerujem da će se Brazilci pokazati kao pojačanja. Ako ne budu zadovoljili, onda ćemo morati dovoditi druga pojačanja, već imamo alternative, ali oni imaju prednost - rekao je predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić.

Iako se uoči početka Prve lige nije ozbiljno računalo na njih fudbaleri Drine su igrama iz prvog dijela sezone pokazali da su relevantni kandidati za prvo mjesto. Tim iz Zvornika je prošlog vikenda krenuo sa radom, a na prvoj prozivci prisustvovao je 24 igrač, među kojima su bili svi oni koji su iznijeli teret igara u dosadašnjem toku prvenstva, ali i nekoliko novajlija koji bi trebalo da pojačaju konkurenciju u timu. To su Milan Nikolić, Demir Avdić, a sa ekipom će trenirati i Borisav Erić i Stefan Pečenica.

- Mislim da ovaj igrački kadar ima realne izglede da nastavi sa dobrim igrama i da se umiješa u borbu za sam vrh tabele, a ako se ukaže prilika i u borbu za titulu - rekao je predsjednik kluba Miodrag Jevtić.

Već je dogovoreno i nekoliko pripremnih mečeva, a kapiten ekipe i pomoćnik trenera Aleksandar Kikić smatra da Drina može ostvariti još bolji rezultat i učiniti prvenstvo neizvjesnijim.

- U odnosu na prvi dio prvenstva, imaćemo jaču ekipu i pokrivenu na svim pozicijama sa po dva kvalitetna igrača. Ako nastavimo sa igrama iz prvog dijela prvenstva, možemo postići još bolji rezultat i poremetiti planove vodećem dvojcu, Rudar Prijedoru i Zvijezdi 09 - smatra Kikić.

Kreće i Rudar Prijedor

Od svih kandidata za prvo mjesto ekipa Rudar Prijedora posljednja počinje pripreme. Trener Zlatko Jelisavac danas će izvršiti prozivku.

- Prvu sedmice biće testiranja koja će nam pomoći da lakše uradimo pripreme, a tokom njih odigraćemo sedam pripremnih utakmica. Pet smo već dogovorili, a rivali će nam biti između ostalih prvoligaša Kozara i Željezničar Sport tim. Sve pripreme radićemo u Prijedoru i Ljubiji, a svi igrač su pod ugovorom i niko nije najavio odlazak - rekao je Jelisavac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana