Наставак Прве лиге РС биће занимљив: Три тима не пристају на ништа мање од титуле

Данијел Радујковић, Драго Гајић
Наставак Прве лиге РС биће занимљив: Три тима не пристају на ништа мање од титуле

Бањалука - Рудар Приједор, Звијезда 09 и Дрина из Зворника имају амбицију да постану шампиони Републике Српске, али до тога резултата моћи ће доћи само једна екипа, па ће се у наставку Прве лиге водити велика борба између ова три ривала.

Након половине шампионата "рудари" су лидери са два бода више од Звијезде, односно четири од тима из Зворника, тако да ће ова сезона бити много занимљивија него неколико претходних, гдје су првенства била одлучена много прије посљедњег кола. До краја сезоне ова три ривала међусобно ће одиграти чак осам утакмица и можда ће управо ти дуели одлучити новог шампиона. Након што су испали из Премијер лиге, БиХ фудбалери Рудар Приједора другу сезону играју у нижем рангу. Прошле сезоне нису имали пуно шанси против Борца, али ове не желе да пропусте прилику за повратак у елиту. За разлику од ривала они тек данас крећу са припремама, али њихов тренер Златко Јелисавац је увјерен да на крају могу први проћи кроз циљ, поготово ако успију довести још два појачања.

- Од новајлија за сада је дошао само голман Мирза Хамзабеговић. Током зиме је теже довести играче, јер је мало слободних, али ми ћемо гледати ако се укаже прилика да доведемо једног нападача и везног играча, тако бисмо комплетирали тим. Прољећни дио првенства биће далеко тежи психички и физички, а сваки кикс биће теже исправити јер имамо мање времена за то. Биће то маратон до самог краја, али она екипа која буде имала више жеље и хтијења биће ближе титули. Надам се да ћемо то бити ми, јер смо током јесени показали да смо добар и компактан тим. Управа је стала иза нас, учинићемо све да будемо први, али требаће и среће - истакао је Јелисавац.

Велики проблем за његову екипу могла би бити повреда првог стријелца лиге Огњена Јаћимовића. Он се повриједио на турниру у малом фудбалу, а Јелисавац још не зна колико је то озбиљно и када ће моћи рачунати на њега. Док "рудари" још гледају кога би могли ангажовати, у Звијезди су већ урадили велики посао. У етно-село Станишићи већ су стигли Миљан Говедарица, Филип Ерић, Мирзет Буљубашић, Синан Самарџић и Давор Арнаутновић, а синоћ је напокон требало да се појаве и три Бразилца која би била велико освјежење за цијелу лигу. Нови тренер екипе је Драган Мићић који већ неко вријеме ради са играчима, а већ данас ће играти пријатељску утакмицу са Напретком. Све ово је показатељ да на Звијезда 09 треба озбиљно рачунати ове сезоне.

- Не желимо ништа мање од титуле. Сматрам да радимо најозбиљније, имамо добре услове и правимо одличну екипу. Што се тиче терена мислим да смо најбоља екипа у лиги. Задовољан сам новим тренером, за сада одлично ради, као и његов помоћник. Најбитније је да постоји хармонија у клубу, да су сви као један. Довели смо доста добрих играча, а вјерујем да ће се Бразилци показати као појачања. Ако не буду задовољили, онда ћемо морати доводити друга појачања, већ имамо алтернативе, али они имају предност - рекао је предсједник Звијезде 09 Борис Станишић.

Иако се уочи почетка Прве лиге није озбиљно рачунало на њих фудбалери Дрине су играма из првог дијела сезоне показали да су релевантни кандидати за прво мјесто. Тим из Зворника је прошлог викенда кренуо са радом, а на првој прозивци присуствовао је 24 играч, међу којима су били сви они који су изнијели терет игара у досадашњем току првенства, али и неколико новајлија који би требало да појачају конкуренцију у тиму. То су Милан Николић, Демир Авдић, а са екипом ће тренирати и Борисав Ерић и Стефан Печеница.

- Мислим да овај играчки кадар има реалне изгледе да настави са добрим играма и да се умијеша у борбу за сам врх табеле, а ако се укаже прилика и у борбу за титулу - рекао је предсједник клуба Миодраг Јевтић.

Већ је договорено и неколико припремних мечева, а капитен екипе и помоћник тренера Александар Кикић сматра да Дрина може остварити још бољи резултат и учинити првенство неизвјеснијим.

- У односу на први дио првенства, имаћемо јачу екипу и покривену на свим позицијама са по два квалитетна играча. Ако наставимо са играма из првог дијела првенства, можемо постићи још бољи резултат и пореметити планове водећем двојцу, Рудар Приједору и Звијезди 09 - сматра Кикић.

Креће и Рудар Приједор

Од свих кандидата за прво мјесто екипа Рудар Приједора посљедња почиње припреме. Тренер Златко Јелисавац данас ће извршити прозивку.

- Прву седмице биће тестирања која ће нам помоћи да лакше урадимо припреме, а током њих одиграћемо седам припремних утакмица. Пет смо већ договорили, а ривали ће нам бити између осталих прволигаша Козара и Жељезничар Спорт тим. Све припреме радићемо у Приједору и Љубији, а сви играч су под уговором и нико није најавио одлазак - рекао је Јелисавац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана