Napravili smo sjajan posao sa Šerbečićem

Ivan Dragičević
Napravili smo sjajan posao sa Šerbečićem

Novi Sad - Iako nisu poznati svi detalji transfera Besima Šerbečića iz Radnika u Rozenborg jasno je da je bijeljinski klub napravio još jedan dobar posao na fudbalskoj pijaci.

Poslije Samira Memiševića koji je za 400.000 evra prešao u Groningen, Radnik je ponovo napravio dobar posao sa defanzivcem. Šerbečić je potpisao četvorogodišnji ugovor sa šampionom Norveške, a kod transfera je posredovao bivši srpski reprezentativac Milan Jovanović.

- Uradili smo izvanredan posao za fudbal u BiH, Radnik i naravno Besimovu karijeru. Potpisao je za dobar klub koji je stalni učesnik evropskih takmičenja. Ove godine Rozenborg je igrao grupnu fazu Lige Evrope, a ranije je nastupao u Ligi šampiona. To je najveći klub u Skandinaviji sa fantastičnom bazom za naredni korak. Kao trostruki uzastopni šampion Norveške predstavlja idealnu sredinu za Šerbečića - rekao je Jovanović za "Glas Srpske".

Trener Rozenborga Kare Ingebrigtsen uporedio je 19-godišnjeg štopera sa Nemanjom Vidićem. Ovaj strateg smatra da Šerbečić ima neke zajedničke karakteristike sa bivšim kapitenom Crvene zvezde i Mančester junajteda.

- Bio bih najsrećniji da se razvije u Vidića, ali moramo biti realni. Ipak je Nemanja bio kapiten najbolje generacije Mančestera i postigao vrhunski uspeh. Verujem u Besima, njegove kvalitete i radne navike. Nema nikakve euforije, tek je na početku i dugačak je put pred njim - rekao je Jovanović.

Nije lako napraviti ovakav transfer iz Premijer lige BiH. Na prste ruku mogu se izbrojati fudbaleri koji su direktno iz ovdašnjih klubova otišli u jake evropske ekipe. Mnogi su morali da idu stepenik po stepenik.

- Rozenborg je fenomenalan, više od odličnog, jer je veliki uspeh otići u ovakav klub iz BiH. Problem je što klubovi iz BiH nisu prisutni u evropskim takmičenjima, lakše je prodati igrača iz Srbije i Hrvatske - zaključio je Jovanović.

Sezona kreće u martu

Norveška ima drugačiji kalendar takmičenja u odnosu na većinu Evrope pa sezona u ovoj zemlji počinje 10. marta. U prvom kolu Rozenborg dan kasnije gostuje Sarpsborgu i biće to prilika za Šerbečićev debi. Igrači Rozneborga su trenutno na pripremama u španskoj Marbelji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana