Najljepši poklon za vijek postojanja derventskog Tekstilca

Milan Zubović
Najljepši poklon za vijek postojanja derventskog Tekstilca

Derventa - Realizacija projekta "Kvadrat za budućnost" ulazi u završnu fazu, pošto je na pomoćnom terenu Fudbalskog kluba Tekstilac iz Dervente počelo postavljanje vještačke trave.

Ovo je prelijep period za klub koji će iduće godine proslaviti 100. rođendan i ujedno moći da se pohvali modernom infrastrukturom, neophodnom za dalji razvoj i napredovanje. Već je završeno postavljanje ivičnjaka, kao i tri tamponska sloja, što je neophodno uraditi prilikom izgradnje ovakvog terena dimenzija 100 puta 64 metra. Vlati trave duge su šest centimetara, a ona će biti u dvije boje, svijetlo i tamnozelenoj. Pošto ispunjava sve međunarodne standarde na novom terenu moći će da budu igrane zvanične utakmice.

- Na opšte zadovoljstvo svih u klubu, krenuvši od igrača, uprave, pa onih najmlađih počelo je postavljanje vještačke trave, za šta je potrebno od deset do 15 dana. Nadam se da će nam vremenske prilike ići na ruku te da ćemo teren moći da koristimo za tridesetak dana, pošto treba da bude postavljeno i 12 novih LED rasvjetnih tijela da bi mogli da budu održavani i treninzi u noćnom terminu dok još treba da bude završena ograda oko igrališta, golovi i kućice za rezervne igrače - izjavio je član uprave Tekstilca Davor Pijetlović.

Projekat je započet krajem marta prošle godine i koštaće između 450.000 i 500.000 maraka. Vlada Republike Srpske obezbijedila je 250.000 maraka dok je ostali dio obezbijedilo rukovodstvo Tekstilca predvođeno privrednicima Bojkom Gatarićem i Savom Ružojčićem, uz podršku opštine Derventa. Ujedno, bila je pokrenuta akcija prodaje vaučera koji su koštali 50 KM, a na "plavo-bijeloj" večeri prije godinu i po skupljeno je 39.000 maraka.

- Nije jeftino, ali će nam mnogo značiti, jer u klubu imamo devet omladinskih selekcija pa je teško iskombinovati sve treninge zbog obaveze djece u školama. Kada postavimo reflektore biće nam mnogo lakše da se organizujemo dok će i našim članovima biti lakše na treninzima, tako da je ovo odlična stvar za naš klub i grad - dodao je Pijetlović.

Garancija

Pijetlović je istakao da vještačka trava košta oko 250.000 maraka dok je garancija na nju, uz redovno održavanje 20 godina. Napomenuo je da ona identična onoj koja je prošle godine postavljena na pomoćni teren Gradskog stadiona u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana