Модрича за опстанак, Борац гледа титулу

Славко Басара
Модрича за опстанак, Борац гледа титулу

БAЊA ВРУЋИЦA - Пред дуел у Модричи фудбалери бањолучког Борца спремали су се у карантину хотела "Србија" у Бањи Врућици.

Тренер Велимир Стојнић спремао је посљедње тактичко-техничке варијанте уочи утакмице против "уљара" која има изузетан значај за Бањолучане. У случају побједе, "црвено-плави" направиће велики корак ка освајању титуле јесењег шампиона Премијер лиге БиХ.

- Евидентно је да и Модрича Максиму, али и нас, чека тешка утакмица, изузетно битна за обје екипе. Домаћину су потребни бодови за консолидацију и бијег из опасне зоне. Нама, с друге стране, побједа много значи у борби за титулу јесењег шампиона. Желимо да останемо на челу премијерлигашке табеле - истакао је шеф стручног штаба Борца Велимир Стојнић.

На стадиону "Доктор Милан Јелић" право наступа немају Леонид Ћорић и Марко Максимовић који имају по три жута картона.

- Сви остали играчи су спремни за надигравање с "уљарима". Имамо на располагању неколико опција. Никаквих изненађење неће бити, одлично се међусобно познајемо. Волио бих да меч буде без набоја и негативних тензија. Нека побиједи фудбал и нека буде истински фудбалски спектакл - рекао је Стојнић.

Једна од узданица у тиму лидера шампионата по десној страни требало би да буде Милан Ступар. Чврсти бек ове јесени игра одлично, а у Модричи ће бити на великим искушењима.

- Играмо у одличној форми, што смо показали и у Куп сусрету у Требињу. Биће тешко против Модричана којима су такође бодови потребни. Надамо се да ћемо одиграти квалитетну утакмицу и стићи до позитивног резултата. Даћемо све од себе на терену. Уколико останемо непоражени, направићемо велики корак ка титули јесењег првака - казао је Ступар. 

Стојнић

Тренер Борца Велимир Стојнић одлично познаје екипу Модрича Максиме. Стратег Бањолучана је прије нешто више од године сједио на клупи "уљара", заједно с Митром Лукићем, у квалификационим утакмицама за Лигу шампиона против Динама из Тиране и данског Aлборга. Тада су Модричани на клупи морали да имају лиценцираног тренера, а избор је пао на Стојнића. 

Остали парови

У осталим утакмица 12. кола Премијер лиге БиХ састају се, субота, 14 часова: ТРAВНИК: Травник - Слобода, ЗЕНИЦA: Челик - Широки Бријег, ТРЕБИЊЕ: Леотар - Звијезда, ЛAКТAШИ: Лакташи - Зрињски, недјеља, 14 часова: СAРAЈЕВО: Олимпик - Жељезничар, МОСТAР, недјеља, 14.30 часова, Вележ - Рудар Приједор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана