Modriča sa Jelićem mašta o dva trofeja

Darko Pašagić
Modriča sa Jelićem mašta o dva trofeja

Banjaluka - Fudbaleri Alfa Modriče pokušaće danas od 17 časova na svom terenu da sačuvaju prednost od 3:2 iz prvog polufinalnog susreta Kupa Republike Srpske protiv Radnika i plasiraju se za završnicu.

Plasmanom među četiri ekipe drugoligaš iz Modriče je već ostvario veliki uspjeh, a činjenica da ima prednost od devet bodova u Drugoj ligi RS, grupa zapad govori da se opet sa poštovanjem priča u fudbalskom klubu iz grada ulja. Najzaslužniji za taj preporod je nekadašnji igrač ovog kluba, a od prije četiri godine i predsjednik Petar Jelić, sin pokojnog predsjednika RS, Milana, pod čijim je vođstvom Modriča bila šampion BiH i osvajač Kupa BiH i igrala na evropskoj sceni.

- Kada sam došao prije četiri godine dugovanja su bila nešto veća od 850.000 maraka i prvi cilj je bio da se stabilizujemo. Napravljeni su reprogrami sa većinom povjerilaca i na kraju 2020. godine trebalo bi da budemo na pozitivnoj nuli. Ove sezone odlučili smo da krenemo uzlaznom linijom i rezultati su na sreću vidljivi - naglasio je Jelić.

U prvom susretu polufinala Kupa Srpske Modričani su slavili protiv premijerligaša u Bijeljini, ali ističu da još ništa nije gotovo.

- Radnik nas je vjerovatno potcijenio i zato je rezultat bio u našu korist, ali se ne zavaravamo. Neće nam biti nimalo lako da dođemo do finala, mada bi to bio sjajan uspjeh. Što se tiče prvenstva, bitka se polako privodi kraju. Imamo pozamašnu prednost, ali dok i matematički ne obezbijedimo titulu, nećemo razmišljati o Prvoj ligi - dodao je Jelić.

Uz veterana među stativama Bojana Tripića u redove Modriče vratio se i Dario Damjanović, koji je ovu sredinu napustio još 2003. godine, a međuvremenu je igrao za Hajduk, rusku Luč Energiju, njemački Kajzerslautern...

- Vratio sam se praktično kući i mogu da kažem da je ovdje najljepše. Ponovo je napravljena zdrava sredina i siguran sam da će ona u narednim godinama rasti i dostići nekadašnje visine. Što se tiče revanša sa Bijeljincima biće teško ponoviti podvig iz prvog susreta. Međutim, sportski je nadati se i maštati ove sezone o dva trofeja. Veoma blizu smo povratka među prvoligaše, a bilo bi lijepo da tom peharu dodamo i onaj namijenjen osvajaču Kupa - istakao je Damjanović.

U drugom revanš susretu polufinala Kupa BiH danas od 17 časova u Krupi na Vrbasu sastaće se domaća Krupa i trebinjski Leotar, a prvi susret na "Policama" završen je bez pogodaka.

Istorija

Fudbalski klub u Modriči osnovan je 1922. godine pod imenom Rogulj. Prvih godina postojanja često je mijenjao imena i tek poslije Drugog svjetskog rata dobio je ime Modriča. Najveći uspjeh u nekadašnjoj Jugoslaviji ostvaren je u sezoni 1968/69, kada su osvojili prvo mjesto i naslov amaterskog prvaka BiH, te drugo mjesto na takmičenju za amaterskog prvaka Jugoslavije. Bili su finalisti Kupa SFRJ u BiH u sezoni 1965/66. Modriča Maksima bila je prvak RS (2002/03), a pobjednik Kupa Srpske četiri godine kasnije. Trijumfovali su u Kupu BiH u sezoni 2003/04. i tada su prvi put izborili plasman na evropsku scenu. U sezoni 2007/08. postali su prvaci BiH i igrali kvalifikacije za Ligu šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana