Mladost na pragu osmine finala

Nikola Lučić
Mladost na pragu osmine finala

Detinhem - Odbojkaši Mladosti iz Brčkog nalaze se na korak od najvećeg evropskog uspjeha kada je bh. odbojka u muškoj konkurenciji u pitanju, jer su ostvarili veliku pobjedu na gostovanju kod holandskog Oriona u prvoj utakmici šesnaestine finala CEV kupa sa 3:1 (24:26, 25:21, 28:26, 25:21).

Iako su Holanđani bili favoriti, izabranici Branka Mišića pokazali su kvalitet i sasvim zaslužno došli do trijumfa koji ih je doveo u odličnu poziciju pred revanš u Brčkom u srijedu.

- Nikada niko iz BiH nije bio u osmini finala CEV kupa i nadam se da ćemo mi biti prvi. Bila je ovo jako teška utakmica. Orion je snažan tim. Nakon izgubljenog prvog seta uslijedila je pauza od 40 minuta, i poslije toga naša perfektna igra. Prezadovoljan sam nastupom cijele ekipe, Nemanja Božić imao je 27 poena, a odličnu utakmicu odigrao je i Radoslav Janjić kojeg su dosta opteretili - rekao je trener Mišić.

On je izjavio da je siguran da se Holanđani neće predati bez obzira na poraz na domaćem terenu. 

- Oni će biti još neugodniji u revanšu. Za prolaz su nam potrebna dva seta, ali ne smijemo kalkulisati, moramo ići na pobjedu. Ponovo će biti teško jer je njihova ekipa jako dobra i visoka, imaju odličan blok i flot servis. Nadamo se i da ćemo imati veliku podršku sa tribina - zaključio je Mišić.

Prezadovoljan pobjedom, ali i karakterom koji su Brčaci pokazali, bio je najbolji odbojkaš RS za ovu godinu Radoslav Janjić.

- Uspjeli smo sebi da dokažemo da smo ekipa koja ima šta da kaže u Evropi. Holanđani su veoma dobra ekipa, veoma jaka tehnički i nije nimalo lako igrati protiv njih. Bolje smo se snašli nakon prekida do kojeg je došlo jer prvi set nismo igrali sa loptama koje su predviđene za ovaj nivo takmičenja, a sve zbog velike greške sudija. Napravili smo odličan posao, ali moramo da ga završimo - poručio je Janjić.

Ukoliko eliminišu Orion, Brčaci će u osmini finala igrati protiv pobjednika duela između holandskog Groningena i švajcarskog Lindarena. Švajcarci su dobili prvu utakmicu na svom terenu rezultatom 3:1.

 

Poraz Gacka

Odbojkašice Gacka poražene su u prvoj utakmici šesnaestine finala CEV Čelendž kupa od Hapoel Kfar Saba 0:3 (19:25, 18:25, 23:25). Izabranice Saše Slijepčevića će tako imati jako težak zadatak da dođu do preokreta u revanšu koji je na programu u srijedu u Kfar Sabi od 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana