Младост из Мркоњић Града са Станковићем комплетиралa тим

Милан Зубовић
Младост из Мркоњић Града са Станковићем комплетиралa тим

Мркоњић Град - Руководство Младости ангажовало је Душана Станковића за такмичење у Лиги БиХ, чиме је практично комплетирало екипу за идућу сезону.

Он је пето појачање екипе овог љета и на позицији центра замијениће Драгана Тубака, који је члан Мркоњићана био током Лиге за опстанак, али и поред велике жеље управе за наставак сарадње, нису успјели да постигну договор са њим, па су прибјегли другом рјешењу.

- Нисмо могли да испратимо Тубакове финансијске услове, па смо ангажовали Станковића, чиме смо комплетирали екипу. Постоји могућност да доведемо још једног младог играча који жели да тренира и напредује, а игра на позицији бека или ниског крила умјесто Љубоје, који има уговор са нама, али и неке друге приоритете - изјавио је спортски директор Младости Миладин Рмуш.

Станковић је рођен 12. фебруара 1994. године у Београду и три пута је био члан ОКК Београд. Сениорску кошарку заиграо је у Мега Визури, да би дрес “клонфера” први пут носио током сезоне 2013/14, а потом један дио 2014. био члан екипе Тури Свитави из Чешке. Затим се вратио кући, па други пут обукао дрес ОКК Београд и ту остао све до 2016. када је прешао у македонску Струмицу. Прошла сезона била му је трећа међу Београђанима.

Прије Станковића екипу су појачали бекови Коча Јововић и Стефан Митровић, који су стигли из Вршца, крило Гојко Суџум, као и крилни центар Милош Марковић. Из прошлосезонског тима остали су Владимир Алексић, Срђан Милановић, Ђорђе Алексић, Сретен Кљајић и Душан Јотић. Прошле сезоне Младости је замало измакао пласман у Лигу за првака БиХ, док су у Лиги за опстанак без већих проблема стигли до задатог циља.

Припреме

Почетак припрема за нову сезону у Лиги БиХ заказан је за 27. август, док ће једна група кренути са радом између 10. и 15. августа. Све би требало да буде обављено у Мркоњић Граду, као и на оближњој Балкани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана