Mladost iz Mrkonjić Grada jača redove: Marković stigao, čekaju Tubaka

Milan Zubović
Mladost iz Mrkonjić Grada jača redove: Marković stigao, čekaju Tubaka

Mrkonjić Grad - Novo ime među košarkašima Mladosti je Miloš Marković koji se sa ekipom iz Mrkonjić Grada dogovorio o jednogodišnjoj saradnji.

Njegovim dolaskom Mrkonjićani su riješili deficit na poziciji krilnog centra i praktično kompletirali tim za iduću sezonu u Ligi BiH. Očekuju još dolazak centra Dragana Tubaka, sa kojim uprava pregovara, i on bi u skorije vrijeme trebalo da produži saradnju sa ekipom čiji je dres nosio tokom Lige za opstanak. Marković je u karijeri igrao za Građanski, mostarski Student, tuzlansku Slobodu, Bošnjak, Hemofarm, Laško... Prije Markovića ekipu su pojačali bekovi Koča Jovović i Stefan Mitrović koji su stigli iz Vršca, te krilo Gojko Sudžum. Iz prošlosezonskog tima ostali su Vladimir Aleksić, Srđan Milanović, Đorđe Aleksić, Sreten Kljajić, Dušan Jotić i Mirko Ljuboja.

- Očekujemo da nam se Tubak pridruži, čime bi ekipa bila formirana. Ostala je okosnica tima iz prošle sezone pa bi novajlije trebalo što lakše da se uklope. Sa Miloševićem dobijamo na iskustvu pod košem, jer se radi o igraču koji je igrao za veliki broj klubova pa će nam veoma dobro doći. Planiramo da prvom timu priključimo nekoliko mladih košarkaša i vidimo na koga od njih možemo računati u budućnosti. Htio bih jednog mladog igrača na poziciji beka da priključim ekipi - izjavio je trener Mladosti Goran Sladojević.

Početak priprema zakazan je za 27. avgust, dok će jedna grupa krenuti sa radom između 10. i 15. avgusta. Sve bi trebalo da bude obavljeno u Mrkonjić Gradu kao i na obližnjoj Balkani. Prošle sezone Mladosti je zamalo izmakao plasman u Ligu za prvaka BiH, dok su u Ligi za opstanak bez većih problema stigli do zadatog cilja.

Mijoviću otvorena vrata

Prošlosezonski član Stefan Mijović nije obnovio saradnju sa klubom jer je u potrazi za boljim angažmanom, dok je Sreten Knežević ranije otišao u Rogašku.

- Mijović je bio jedan od boljih igrača prošle sezone i nadamo se da će naći unosan ugovor, a ako ne uspije u tome, naša vrata su mu uvijek otvorena - kazao je Sladojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana