Млади тим Игокее за три године у врху региона

Иван Драгичевић
Млади тим Игокее за три године у врху региона

Лакташи - Млади кошаркаши Игокее остварили су велики успјех пошто су на завршном турниру јуниорске АБА лиге освојили треће мјесто.

Млади "игоси" су у борби за треће мјесто савладали подгоричку Будућност са 77:74, чиме су показали да су једна од најбољих екипа у региону, што је велика ствар за ове младе играче и њиховог тренера Жарка Милаковића.

- Показали смо карактер, велика је ствар бити трећи у региону. Будућност је контролисала утакмицу, али смо се вратили. Када сам прије годину и по обавио први тренинг са овим момцима, знао сам да могу много. Можда нисам очекивао да тако брзо можемо у врх, али свјестан сам потенцијала који има мој тим - истакао је поносни Милаковић.

Раније у полуфиналу, послије 57 побједа у низу, на путу јуниора Игокее испријечила се одлична екипа Мега Бемакса. Евролигашки дуел десио се у полуфиналу, а Митровчани су успјели да се врате са ивице понора. Екипа која је прошле године у Истанбулу играла финале јуниорске Евролиге предвођена Гогом Битадзеом и Михаилом Јовичићем успјела је да сломи отпор домаћих кошаркаша, који су још једном показали квалитет. Велики потенцијал имају играчи Жарка Милаковића, раскош талента потврдили су Аљоша Јанковић, Немања Живковић и остали. Улагање управе Игокее у омладинске категорије и стварање академија већ послије три године потврдило се као сјајан потез, можемо рећи и неопходан, јер Александровчани имају све услове за рад са младим играчима. Плејмејкер Дарко Талић први је обукао дрес сениорског тима, послије двије сезоне отишао је на каљење у Какањ, да би се у јуну поново вратио у Игокеу. Праву шансу чека још један разигравач Немања Николић, који је као и Талић рођен 1998. године. Прикључен је првом тиму, стално је међу 12, али још није добио шансу у АБА лиги. Њиховим стопама кренуће Јанковић, Живковић, Далибор Илић и вјероватно још неки момци, тако да би Игокеа наредних сезона могла да има велики број играча из своје школе у сениорском саставу.

Одлични и као сениори

Овај тим Игокее наступа у Првој лиги Републике Српске под именом Студент и тамо пружа одличне партије против искуснијих екипа. Тренутно се налазе на четвртом мјесту са седам побједа и четири пораза. Студент је ове сезоне направио историјски успјех, пошто је освојио Куп РС и то побиједивши у финалу Младост из Мркоњић Града на њеном паркету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана