Mladi rukometaši igraju Goliću u čast

Siniša Kotaraš
Mladi rukometaši igraju Goliću u čast

Banjaluka - Udruženje za promociju i praćenje razvoja sporta “Promosport” organizovaće ovog vikenda prvi Međunarodni omladinski rukometni turnir “Hend tu hend”.

Na njemu će, od 24. do 26. avgusta, u dvije kategorije, U16 i U14, nastupiti 12 ekipa iz Slovenije, Hrvatske i BiH. Turnir je posvećen sjećanju na legendarnog srednjeg beka i dugogodišnjeg direktora Borca Momu Golića, pa nosi i oznaku “11MG”. Direktor turnira je proslavljeni rukometaš Borca i reprezentacije Jugoslavije, Momin sin Nebojša Golić, a promotori će biti Danijel Šarić i Andrej Golić.

- Ideja o organizovanju jednog ovakvog turnira postoji već nekoliko godina, ali su se tek sada stvorili svi uslovi za njegovo održavanje. Hvala mojim saradnicima iz Udruženja Saši Grbiću, Davoru Tojčiću i Danijelu Milovcu, bez kojih se ništa ne ­bi moglo uraditi. Tokom svih ovih godina dosta smo putovali, naši klinci su učestvovali na mnogobrojnim turnirima i sada je došlo vrijeme da na neki način uzvratimo za gostoprimstvo na koje smo naišli u mnogim sredinama - istakao je Nebojša Golić.

Na prvom Međunarodnom omladinskom turniru “Hend tu hend” učestvovaće mladi rukometaši Celja, PPD Zagreba, Dugog Sela, Koprivnice, Virovitice, Zaprešića, Kozare iz Kozarske Dubice, brčanske Lokomotive, Gračanice, Sloge iz Doboja, Maksimir Patele, te banjalučkog Borca. Sve utakmice biće odigrane u Sportskoj dvorani “Borik” i dvorani kampusa. U mlađoj kategoriji nastupiće 12 ekipa, u starijoj osam, prve utakmice su na programu u petak od 9.30 časova, a svečano otvaranje isti dan u 17.

- Željeli smo da ugostimo najbolje ekipe iz regiona i da ovaj turnir bude zaista kvalitetan. Dolaze nam dječaci iz Celja i PPD Zagreba, kao i višestrukog šampiona Hrvatske Dugog Sela. Mislim da neću pogriješiti ako kažem da će to biti prava mini liga šampiona - poručio je Golić.

Priča budućnosti

Organizatori ujedno poručuju da će ovaj turnir imati mnogo veći značaj jer tokom tri dana žele da svim gostima Banjaluke predstave svoj grad u što ljepšem svjetlu.

- Biće to jedna prava priča budućnosti koja će, nadam se, trajati dugo, dugo - poručio je Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana