Млади Крајишник корак напријед послије четири године

Милан Зубовић
Млади Крајишник корак напријед послије четири године

Бањалука - Поразом у мајсторици полуфинала плеј-офа Лиге БиХ кошаркашице Младог Крајишника завршиле су ову сезону.

Бољи од њих у трећем мечу био је сарајевски Плеј оф са 72:59, а "малене" су први пут након четири сезоне заиграле у самој завршници. Лигашки дио такмичења завршиле су са 16 побједа и четири пораза те заузеле треће мјесто на табели док је другопласирани тим имао побједу више и пораз мање. Добри резултати ове сезоне везују се уз тренера Драгу Каралића који је средином децембра прошле године преузео бригу о екипи. Искусни стручњак вратио се у тим у којем је прије 25 година започео самосталну каријеру.

- Када подвучемо црту можемо бити задовољни јер смо сезону одрадили коректно мада остаје жал за финалом без којег смо остали у првој утакмици полуфиналне серије коју смо изгубили буквално на једну лопту. Други меч на нашем терену ријешили смо у своју корист док у трећем нисмо играли како треба. Водили смо у првој четвртини, а онда смо у другој имали седам изгубљених лопти након чега је противник поентирао из контранапада, повео са десетак поена разлике што нисмо успјели да стигнемо - изјавио је Каралић.

Према његовим ријечима екипа има простора за напредак, али би дјевојке морале много да тренирају.

- Направљен је помак у игри о чему свједоче резултати и екипа има добру перспективу. Дјевојке имају потенцијала, направиле су искорак, али ако желе да има кошарка буде главна преокупација онда морају много радити и озбиљније тренирати - рекао је Каралић.

Није искључио могућност наставка сарадње са бањалучким клубом.

- Још не знам шта ћемо даље јер је сезона тек завршена и сумирамо неке утиске. Најмањи проблем сам ја и ако желе да останем лако бисмо могли да се договоримо мада ћемо видјети какви су планови управе. Битно је да има значајног помака у игри и да то више није дјечија игра већ су дјевојке играле са принципима и знало се ко шта ради - казао је Каралић.

Стријелци

Најефикасније код Бањалучанки у трећем мечу са Плеј офом биле су сестре Драгана и Николина Зубац са 14 односно 13 поена. Плеј оф ће у финалу играти против Бановића који је без пораза ове сезоне стигао до финала плеј-офа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана