Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника: “Кратка клупа” узела бод или два

Дарко Пашагић
Младен Жижовић, шеф стручног штаба Радника: “Кратка клупа” узела бод или два

Бијељина - Фудбалери Радника на зимску паузу отишли су на седмом мјесту и са 22 освојена бода, а шеф стручног штаба Бијељинаца Младен Жижовић сматра да је бодовни салдо морао бити већи бар за бод или два.

Семберци су одлично отворили сезону и у првих шест кола освојили 10 бодова, са двије побједе и четири ремија, да би у наредних девет утакмица освојили још 11. Утисак су покварили у самом финишу када су у посљедња четири сусрета освојили само један бод и то овај у посљедњем колу на гостовању код ГОШК-а.

- У посљедњим колима, иако смо условно имали нешто повољнији распоред, осјетио се премор код играча. Уз све то, имали смо неколико повријеђених и кажњених и то је главни разлог што на конту имамо мање бодова од планираног - нагласио је Жижовић.

Према његовим ријечима, било је сусрета у којима су судије драстично оштетиле Радник.

- Поготово се то односи на меч против Крупе на њиховом терену, као и сусрет у Габели, гдје је домаћин до изједначења стигао из чистог офсајда. Са тим бодовима били бисмо на зацртаном нивоу, али ни овако не смијемо бити незадовољни - наставио је Жижовић.

Како каже, очекивао је да ће бодовна разлика међу клубовима бити већа, али се то није десило, тако да Радник очекује тешко прољеће.

- Иако смо на седмој позицији, бјежимо посљедњој Крупи седам, а претпосљедњем ГОШК-у само четири бода. Међутим, радује и чињеница што нам, осим водећег двојца Сарајева и Зрињског, остале екипе које су испред нас нису пуно одмакле. То значи да сваки кикс може бити кобан за положај на табели, као што и серија од неколико добрих резултата може знатно да нам поправи пласман - рекао је Жижовић.

Ове зиме уговор истиче само Александру Глишићу и наредних дана биће познат његов статус.

- То је за нас повољна околност, али и поред тога јасно је да се у паузи морамо појачати, и то можда на свакој позицији у тиму. Ако би се то десило, онда не би било проблема у случају да нам се поново деси да имамо повријеђених и кажњених играча, јер би тада клупа била знатно шира. Све у свему, вјерујем да у наставку сезоне можемо знатно поправити пласман, али и те како морамо бити опрезни, јер је ове сезоне у Премијер лиги велики број екипа прилично подједнаког квалитета и сигурно је да још ниједна од њих није одустала од зацртаних циљева - додао је Жижовић.

Припреме

Екипа Радника биће на одмору од 14. јануара, када ће Младен Жижовић обавити прозивку.

- Са фудбалерима смо имали заједнички ручак, послије којег су сви добили програм рада за вријеме паузе и очекујем да се сви појаве на почетку припрема. Још нисмо прецизирали термине одигравања утакмица, али постоји велика шанса да почетком фебруара одемо на Црногорско приморје, гдје бисмо остали десетак дана и одиграли неколико пријатељских мечева. План припрема ће зависити и од временских прилика које буду владале у Републици Српској - истакао је Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана