Mladen Plakalović najbolji sportista opštine Pale u 2018. godini

Srna
Mladen Plakalović najbolji sportista opštine Pale u 2018. godini

Pale - Član Ski-kluba "Sarajevo" iz Istočnog Sarajeva Mladen Plakalović proglašen je večeras za najboljeg sportistu opštine Pale za 2018. godinu, a Džudo klub "Romanija" za najuspješniji sportski klub.

Najuspješniji sportski radnik je Zoran Ćosić iz Fudbalskog kluba /FK/ "Olimp", a najuspješniji trener Dražen Subotić iz Džudo kluba "Romanija".

Specijalna priznanja za nesebičnu pomoć u organizaciji besplatnog skijanja na Jahorini kroz koju je prošlo 4.500 polaznika sa Pala, dobili su direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić i radnik Lazar Gluhović.

Priznanja su dodijeljena i za ostalih devet najuspješnijih sportista u opštini Pale, među kojima i Njegoš Mihajlović iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama "Sunce".

Najbolji sportista opštine Mladen Plakalović rekao je novinarima da je ovo drugi put da je izabran za najboljeg sportistu, a da to nije očekivao jer trenira smanjenim intenzitetom s obzirom da se zaposlio.

"Odradio sam prošlu sezonu vrlo dobro. Nadam se da će ovi momci koji su perspektivni nastaviti mojim koracima i da će skijaško trčanje na nivou BiH napredovati mnogo više nego što je sada. Nadam se da će opština i ostale institucije obratiti pažnju na sve sportove kako bi bili na zavidnom nivou", istakao je Plakalović.

Nagrađeni trener Dražen Subotić iz Džudo kluba "Romanija" rekao je da mu priznanje kao treneru i za sportski klub znači mnogo, navodeći da su to zaslužili svojim radom, te da će to opravdati i u narednom periodu nastaviti sa dobrim rezultatima.

On je dodao da u ovom klubu da imaju osvojenih 10 republičkih medalja, šest na nivou BiH, imaju najbolji rezultat u Republici Srpskoj u džudou koji je ostvarila Jelena Arnaut kada je postala prvakinja Balkana osvojivši zlatnu medalju u Makedoniji.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim nagrađenim sportistima i poželio im da ostvare nove uspjehe.

"Zadovoljni smo nagrađenim sportistima, ali kada je riječ o sportu, uvijek može bolje i više. Skoro 200.000 KM smo u toku prošle godine odvojili za sport i to nije mala cifra. Kao načelnik biću srećniji kada to bude mnogo više", istakao je Jugović.

Prema njegovim riječima, prethodnu godinu i početak ove karakterišu izgradnja infrastrukture za razvoj sporta na šta u ovoj opštini mogu biti ponosni, a to se odnosi na ski-staze "Dvorišta", ski-centar "Ravna planina", dvoranu "Peki", što će biti preduslov za napredak.

Jugović je rekao da Pale imaju dovoljno kapaciteta i potencijala, s obzirom koliko imaju stanovnika i sportista, da mogu ići naprijed.

Svečanost proglašenja sportiste godine održana je u Sportsko-poslovnom centru "Peki", a po njenom završetku uslijedilo je finale Svetosvaskog turnira u malom fudbalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana