Младе џудисткиње сестре Симић из Бањалуке броје медаље

Милан Зубовић
Младе џудисткиње сестре Симић из Бањалуке броје медаље

Бањалука - Сестре Теа и Миа Симић из Бањалуке једне су од најмлађих џудисткиња које се такмиче у граду на Врбасу и при томе освајају медаље на домаћим и иностраним такмичењима.

На интернационалном турниру у Швајцарској старија Миа (8) стигла је до златног одличја, а млађа Теа (7) до сребра. На првенству Републике Српске Теа је постала шампион и стигла до другог мјеста у БиХ, док је Миа на истим такмичењима стигла до сребрних медаља. У Швајцарску су путовале са екипом Соко М из Прњавора.

- Наступ у Швајцарској показао је колико су дјевојчице напредовале до сада и види се велика разлика у квалитету у односу на остале такмичаре који су стигли из неколико европских земаља, тако да сам веома поносан на њихове борбе и наступе. Осим њих двије, у Швајцарској је наступио и наш члан Адријан Ђурђевић, који је освојио златну медаљу у узрасту до десет година - рекао је отац дјевојчица Далибор Симић.

Он је истакао да ће у наредном периоду покушати да наступе на што већем броју турнира.

  • Без ичијег притиска њих двије саме су изабрале спорт којим ће се бавити и за годину и по, колико тренирају, освојиле су чак 48 медаља на различитим такмичењима. Радује ме то што их не треба опомињати за тренинге и седмично имају пет или шест тренинга, што много зависи од школских обавеза. Имају добре услове за рад, доброг тренера и вјерујем да ће само напредовати јер се види да су много посвећене џуду. Један од наших циљева је да испоштујемо сва такмичења која буду одржавана у БиХ, а покушаћемо да идемо и на такмичења у региону, гдје ћемо видјети колико смо напредовали - казао је Симић.

Нови клуб

Након што су тренирале у Звијезди, постале су чланице новог клуба Кодокан, који је још у оснивању.

- Са старим клубом остали смо у добрим односима и за сада желимо да створимо нови тим и појачамо здраву конкуренцију у нашем граду. Са нама као главни тренер ради Вања Мандић, од које сви имају много да науче, а имаћемо још два тренера - рекао је Симић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана