Мирослав Милојевић, најбољи мотоциклиста БиХ у 2018.: Умијеће и адреналин спојили неспојиво

Душан Репија
Мирослав Милојевић, најбољи мотоциклиста БиХ у 2018.: Умијеће и адреналин спојили неспојиво

Дервента - Мирослав Милојевић Мирон проглашен је за најбољег мотоциклисту БиХ у овој години, а награду је заслужио освојивши шампионске титуле у двије потпуно различите дисциплине.

Дервенћанин је био најбољи у роуд рејсингу, класа супершток до 600 кубика, остваривши све четири побједе, док је за нијансу неубједљивији био у крос тркама, гдје је освојио прво, друго и два трећа мјеста, с тим што је посљедње двије трке возио са сломљеним ребром. Заједничко за ове дисциплине је само што се возе мотори, а све остало је потпуно другачије и готово неупоредиво.

- На мотору сам практично цијели живот, од пете, шесте године. То је на неки начин породична пасија, јер су отац и ујаци били велики заљубљеници брзине и двоточкаша. На класичним тркама имао сам доста успјеха, јер сам четири пута био првак БиХ и једном Србије, док сам крос почео возити прије три године. Разлика је огромна, али сам неко ко не бјежи од изазова и жели да проба нове ствари. Ето, у трећој сезони сам постао шампион - каже Милојевић.

Илузорно је и причати колико је мотоциклизам скуп спорт, али овдашњи такмичари, осим мајсторства на стази, прибјегавају вратоломијама и у гаражи.

- Нов мотор за роуд рејсинг кошта 15.000 евра, а још толико можете уложити у њега како бисте добили праву машину. За крос је ситуација нешто повољнија, али опет мало ко од нас има толико новца. Како сам уједно механичар, обично купим мотор стар двије, три године па га дорађујем. Нешто помогне општина, нешто спонзори, али већину трошкова сносим сам. Сналазим се како знам и умијем, али не кукам, радим оно што волим и не планирам да престанем - рекао је Милојевић.

Томе у прилог говори и чињеница да је прије пола године основао клуб “Мирон мото”. Жеља му је да знање преноси на младе.

- Имам шесторицу младића у свом клубу, а неки од њих већ су почели да се пењу на постоља. Саша Гајић је у кросу (МЏ тоурист класа) био најбољи у БиХ, док је Недељко Тадић заузео треће мјесто у класи 600 хепенинг роуд рејсинг” - закључио је Милојевић.

Не одустаје од мото крос стазе

Велика Милојевићева жеља је да у Дервенти направи стазу за крос. У једном тренутку чинило се да је то извјесно, али се ситуација закомпликовала.

- Не одустајем од своје намјере. Направићу је са или без помоћи надлежних, јер мислим да је Дервента то заслужила - рекао је Милојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана