Mirko Mikić, trener Borac m:tela: Protiv najboljih se najviše nauči

Dušan Repija
Mirko Mikić, trener Borac m:tela: Protiv najboljih se najviše nauči

Banjaluka - Rukometaši Borac m:tela dobili su najtežeg mogućeg rivala u četvrtfinalu Čelendž kupa, CSM Bukurešt, ali poručuju da se ne predaju unaprijed i da će pokušati da prirede iznenađenje.

Jedina želja trenera Mirka Mikića i skoro svih igrača pred žrijeb u Beču bila je zaobiđu Rumune, ali ona nije uslišena. Bukurešt je skup internacionalaca iz Brazila, Irana, Češke, Tunisa, Makedonije i BiH, koji su potpomognuti domaćim igračima, mahom reprezentativcima, vrlo ozbiljan protivnik. Do četvrtfinala su bili vrlo ubjedljivi protiv kiparskog Parnasosa i češke Dukle te važe za prvog favorita trećeg po jačini evropskog takmičenja.

- Želio sam da ih izbjegnemo jer su objektivno na nivou klubova koji igraju Kup EHF-a, ali mi je u drugu ruku drago jer ćemo igrati dvomeč sa vrlo jakim protivnikom. To je naša želja i jedini način da napredujemo, igrački, ali i što se tiče imidža kluba. Definitivno su kvalitetniji i iskusniji, ali mislim da imamo šanse. Moji momci se sigurno neće predati, pogotovo što je revanš pred punim “Borikom”, a kada je tako svašta može da se desi - sumirao je Mikić.

Prva utakmica biće igrana 23. ili 24. marta u Bukureštu, a revanš sedam dana kasnije u Banjaluci. U slučaju da “crveno-plavi” prirede iznenađenje, protivnik u polufinalu biće im pobjednik dvomeča Vize - Neva.

- Oni su favoriti, imaju po dva vrhunska igrača na svim pozicijama. Biće baš teško, ali se nećemo unaprijed predati. Volio bih kad bismo u Bukureštu napravili dobar rezultat, pa da u “Boriku” bude još bolja atmosfera nego protiv Švijese. Daćemo sve od sebe da se to i desi, ali do tada imamo još mnogo posla - poručio je desno krilo Borca Miloš Nježić.

Banjalučani su sinoć igrali revanš meč Kupa Bih u Doboju, a već u subotu očekuje ih prvenstveni okršaj u Derventi.

Parovi četvrtfinala

Dinamo Viktor - AEK

Madeira - Diken

Vize - Neva

Bukurešt - Borac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana