Mirko Mikić, novi trener rukometaša Borca m:tel: Manjak vremena protivnik za nove ideje

Dušan Repija
Mirko Mikić, novi trener rukometaša Borca m:tel: Manjak vremena protivnik za nove ideje

Banjaluka - Trener rukometaša Borca m:tel u idućem periodu biće Mirko Mikić, koji je na klupi zamijenio Bojana Unčanina.

Upravni odbor kluba procijenio je da rezultati i igra u dosadašnjem dijelu sezone nisu bili zadovoljavajući te odlučio da šansu, kao privremeno rješenje, dobije Mikić. S obzirom na to da je bio prvi Unčaninov saradnik, a ujedno i sportski direktor, period prilagođavanja u odnosu trener-igrači trebalo bi da bude bezbolan. To je izuzetno važno, jer su na pragu izazovi u kojima Borac mora biti na visini zadatka. Već u subotu je prvi meč treće runde Čelendž kupa u Vogošći, a do kraja polusezone 19. decembra “crveno-plavi” će odigrati čak 11 utakmica.

- Sve se desilo pomalo iznenada, pozvali su me i pitali da li bih prihvatio novu ulogu i pristao sam. Uporedo ću nastaviti da radim i kao sportski direktor, a sve detalje ćemo utanačiti u idućih nekoliko dana. Što se tiče igre, premalo je vremena da nešto mijenjam do meča sa Vogošćom, ali imam nekoliko svojih ideja, posebno kada je u pitanju igra u napadu i trudiću se da ih implementiramo u idućih nekoliko mečeva. Iz iskustva znam da igrači uglavnom odreaguju pozitivno na šok terapiju pa se nadam da će tako biti i ovaj put - rekao je Mikić.

Igrači će imati i dodatni motiv za subotnji meč, jer im je juče isplaćena jedna plata pa potpredsjednik kluba Marinko Umičević očekuje bolju igru i maksimalni angažman u narednim mečevima.

- Sramota je da Borac izgubi u Gornjem Vakufu, da Gračanica slavi u “Boriku”... Plata jeste kasnila, trudimo se na sve načine da pronađemo rješenja za zaostatke iz prošle sezone, ali se bojim da je to sve samo bajpas. Čak sam razmišljao i da podnesem ostavku, jer je situacija stresna praktično iz dana u dan. Još jednom apelujem na Vladu RS i institucije da klub kao što je Borac bude državni projekat. Nemamo ništa protiv da kontrolišu svaku marku koju bi dali, ali mislim da je to jedini način da napravimo iskorak - rekao je Umičević.

Konkurs za predsjednika

Dosadašnji predsjednik kluba Milan Radović zatražio je da bude razriješen dužnosti pa će Borac u idućem periodu tražiti novog prvog čovjeka, kao i popunu Upravnog odbora.

- Moj prijedlog je da raspišemo konkurs za predsjednika i vidimo da li će se iko javiti. Razgovarali smo sa nekoliko kandidata za koje smo mislili da bi bili dobro rješenje, ali niko od njih nije pokazao interes. Zato je, po mom mišljenju, konkurs najbolje rješenje - rekao je Umičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana