Миодраг Јевтић, Предсједник Дрине из Зворника: Колико пара толико музике

Драго Гајић
Миодраг Јевтић, Предсједник Дрине из Зворника: Колико пара толико музике

Зворник - Предсједник Фудбалског клуба Дрина из Зворника Миодраг Јевтић отворено је говорио за “Глас Српске” о тренутној ситуацији у клубу, финансијским проблемима, али и ономе шта је урадила управа која је руковођење клубом преузела на почетку ове године.

Посебно се први човјек Зворничана осврнуо на осипање играчког кадра те “прозивке” једног дијела управе.

- Дрина је тренутно дужна између 300 и 400 хиљада марака, нико не зна прецизну цифру. То је утврђено приликом примопредаје између радне групе која је једно вријеме водила клуб и садашње управе. Оно што је очигледно то је да су у претходном периоду средства трошена нерационално и без икакве контроле, па је тако само за смјештај и исхрану фудбалера у 2016. години потрошено око 100.000 КМ. Толики износ смо, само у првих пет мјесеци ове године, исплатили по основу обавеза из прошле и претпрошле године. А то је, заједно, двије трећине нашег овогодишњег буџета. Зато смо, у договору са Градском управом, одлучили да уђемо у кредитно задужење. Мислим да је то, у овом тренутку, једино рјешење - истакао је Јевтић.

Нова управа је донијела и правилник о награђивању и раду, чиме су заштићени интереси клуба, стручног кадра и самих играча.

- До сада смо фудбалерима и осталом особљу исплатили по шест плата. Четири и по су из ове године, а остатак је дуг из јесењег дијела прошле. Истовремено, саниране су свлачионице које су биле у више него лошем стању. Ипак, велики број фудбалера је одлучио да напусти наше редове. Већина их је отишла у премијерлигашке клубове и то никако нисмо могли да спријечимо јер су тамо добили много боље услове. Зато смо били принуђени да, у оквиру постојећих могућности, потражимо нове играче - каже Јевтић.

Првог човјека Дрине су поготово погодиле прозивке у вези с одласком капитена Александра Кикића.

  • Управа ме је са још два члана овластила да разговарам са фудбалерима о наставку сарадње. Лично сам разговарао и са Кикићем и он ми је рекао да због обавеза на радном мјесту није у могућности да редовно тренира, а овај ранг такмичења захтијева пуну посвећеност тренинзима. Због тога је Кикић и одлучио да промијени клуб. Ова управа ће, без обзира на затечену тешку финансијску ситуацију, учинити све да се екипа припреми и заузме неко од мјеста у врху табеле Прве лиге Републике Српске. Јасно нам је да ову одлуку не подржавају појединци јер су им угрожени лични интереси, али је интерес клуба изнад свега - закључио је Јевтић.

Побједа у Љубовији

Фудбалери Дрине тренутно су у Крупњу, гдје одрађују дио припрема за предстојећу сезону, али и одигравају контролне утакмице. Тако су Зворничани “скокнули” до Љубовије, гдје су одмјерили снаге са домаћом Дрином, чланом Српске лиге, и славили са 3:0, головима Синише Јањића, Рагиба Чирака и Александра Илића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана