Minus dostižan uz huk sa tribina

Siniša Kotaraš
Minus dostižan uz huk sa tribina

Bukurešt - Porazom od šest golova razlike (19:25), u prvoj utakmici četvrtfinala EHF Čelendž kupa od rumunskog CSM Bukurešta, rukometaši Borac m:tela mogu da budu zadovoljni, s obzirom na igru u prvom dijelu meča.

U tih 30 minuta Banjalučani su velikim brojem tehničkih grešaka te nepovezanom igrom u napadu, omogućili domaćinu da napravi ogromnih devet pogodaka razlike (16:7) i činilo se da su "crveno-plavi" na pragu prave katastrofe. Samo zahvaljujući u tim momentima jedinom raspoloženom na terenu, golmanu Bojanu Ljubišiću, Rumuni nisu već u prvom poluvremenu napravili dvocifrenu razliku.

U nastavku je Borac počeo da igra onako kako se to od njega i očekivalo pa je na kraju konačnih 19:25, rezultat koji, uz malo sreće, veliku borbu i požrtvovanje te podršku sa tribina kakvu samo "lešinari" znaju da pruže, može da bude dostignut.

- Čini mi se da smo sa previše respekta ušli u ovu utakmicu i da je to razlog naše lošije igre u prvom poluvremenu. Istina, oni su zaista kvalitetan sastav sa pet rukometaša koji su ove godine nastupili na Svjetskom prvenstvu, ali ne i za onoliku prednost na poluvremenu. Na pauzi smo sami sebi rekli da možemo i moramo mnogo bolje u nastavku i tako smo i odigrali. Mogli smo, možda, još da ublažimo poraz, ali i ovako će Bukureštu biti teško da odbrani prednost u "Boriku". Ja im, u svoje ime i u ime saigrača obećavam "pakao". Siguran sam da ćemo ostaviti srce na parketu, a uz pun "Borik", ko zna, možda i napravimo čudo - istakao je Ljubišić.

Sa mnogo više optimizma revanš će dočekati trener Banjalučana Mirko Mikić, koji je naglasio kako ostvareni rezultat njemu i njegovim igračima daje pravo da se nadaju.

- Moje mišljenje je da su Rumuni mnogo bolje prošli nego što su igrali. A i tu prednost u prvom poluvremenu su stekli zahvaljujući našim greškama i promašajima "zicera". U nastavku smo odigrali mnogo bolje, i ako smo na njihovom terenu uspjeli da tih 30 minuta dobijemo sa tri gola razlike, onda sam siguran da to možemo i u "Boriku". CSM Bukurešt ima za više od deset puta veći budžet, mnogo dužu klupu, ali još ništa nije gotovo. Imamo rezultat koji nam daje pravo da se nadamo - kategoričan je strateg Banjalučana.

Revanš utakmica četvrtfinala EHF Čelendž kupa na programu je u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana