Милош Жеравица, играч Борца: Од старта ка титули

Дарко Пашагић
Милош Жеравица, играч Борца: Од старта ка титули

Бањалука - У премијерном сусрету у прволигашкој конкуренцији фудбалери Борца сутра (19.30) угостиће градског ривала Жељезничар Спорт тим.

Помало ће зазвучати невјероватно да се два клуба, којима се ускоро приближава вијек постојања, састају у бици за бодове тек послије 66 година (1952). Биће то и прилика да се на дјелу види колико може тим са Градског стадиона, који је највећи фаворит елите Српске, а колико тим са “Предграђа” којег многи сматрају једним од највећих кандидата за селидбу у нижи ранг, поготово када се зна ће се наредне сезоне Прва лига бити смањена на десет клубова.

Један од најискуснијих првотимаца “црвено-плавих” Милош Жеравица сматра да је и прије почетка сусрета јасно ко би требало да води главну ријеч у овом сусрету, али да то треба потврдити на терену.

- Од старта јуришамо на титулу. Сви су нас унапред прогласили за највећег фаворита и ми то желимо да потврдимо на терену. Сигуран сам да ћемо успети. Уважавамо ривала, али верујем да не би требало да буде неких већих проблема да забиљежимо стартну победу - нагласио је Жеравица.

Поручио је присталицама Борца да ипак треба да имају мало стрпљења, јер је током љета екипа доживјела велике промјене.

- Било је доста одлазака, али и долазака. Покушали смо што више да се уиграмо, али то баш не иде лако. Ипак, верујем да ће ствари веома брзо лећи на своје место - наставио је Жеравица.

На Градском стадиону су на крају прошле сезоне тешко примили вијест да ће се због недобијања лиценце за наступ у Премијер лиги Борац морати преселити у нижи ранг. Многи играчи су затражили раскид уговора, али је Жеравица одлучио да остане.

- Нисам желео да одем када је тешко, а и свидела ми се визија коју има тренер Дарко Војводић, али и управа клуба. Циљ је експресан повратак у највиши ранг и самим тим се отвара могућност да поново будемо премијерлигаши. Бањалука заслужује да гледа најквалитетнији фудбал у БиХ и верујем да ће тако бити већ од наредне сезоне - додао је Жеравица.

Прије другог доласка у Борац једну сезону провео је у исландском Гриндавику, који је на крају шампионата ове земље био пети.

  • То је био њихов до сада највећи успех, а као што је познато на Исланду сезона траје од марта до октобра и игра се 22 кола, због тога што у елити наступа 12 клубова. Сви терени су прекривени пластичном подлогом и могу да кажемо да је то било незаборавно искуство. Тамо се све више улаже у фудбал, а посљедњи успеси репрезентације, прво пласман на Евро и добре игре, а затим и наступ на СП у Русији изазвали су прави процват “најлепше споредне ствари на свету”. Тамо одлази све више и квалитетних играча и квалитетних тренера - нагласио је Жеравица.

Сређивање стадиона

И док се првотимци Борца спремају за старт првенства на Градском стадиону у Бањалуци радна атмосфера. У току су радови на семафору, санирање ограда, поправљање кућица за продају карата, чишћење трибина и други радови на уређењу инфраструктуре. Све с циљем да суботњи градски дерби са Жељезничар Спорт тимом буде дочекан у што бољој атмосфери.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана