Miloš Nježić, rukometaš Borac m:tela: Prvenstvo i Kup biće riješeni u “Boriku”

Siniša Kotaraš
Miloš Nježić, rukometaš Borac m:tela: Prvenstvo i Kup biće riješeni u “Boriku”

Banjaluka - Pobjedom nad ekipom Goražda (27:23), rukometaši Borac m:tela nastavili su sjajan niz od 11 utakmica bez poraza. U posljednjem meču 16. kola izabranici Mirka Mikića ostvarili su očekivan trijumf, a drugu utakmicu zaredom najefikasniji u “crveno-plavom” timu bio je Miloš Nježić sa devet postignutih pogodaka.

Nekoliko dana ranije, u trijumfu nad Slogom iz Gornjeg Vakufa postigao je deset, pa je na taj način postao najubojitije Borčevo oružje kako se sezona približava kraju.

- Igrom slučaja morao sam da u posljednja dva meča odigram svih 60 minuta i mislim da sam svoju šansu iskoristio na najbolji način. Krenulo me je, imam visok procenat šuta i dobio sam na sigurnosti, što je za nas, mlade igrače, najvažnije - kaže Nježić.

Pred Banjalučanima je sada serija izuzetno teških utakmica u Kupu i prvenstvu, a rivali su ekipe koje se trenutno nalaze u vrhu bh rukometa. “Crveno-plavi” u srijedu gostuju u Visokom gdje će sa liderom na tabeli, odigrati prvu polufinalnu utakmicu Kupa BiH. Potom im slijedi gostovanje u Vogošći, a onda revanš sa Visočacima u “Boriku”.

- Sve utakmice do kraja sezone imaju važnost, ali ova sa Bosnom je posebno značajna. Ne samo da je polufinale Kupa u pitanju, već je to sudar dvije ekipe koje se bore i za titulu šampiona. Biće veoma teško jer je Bosna, uz nas, vjerovatno najkvalitetniji tim u ligi i trenutno glavni konkurent za titulu. Dobar rezultat bi ih spustio na zemlju, a nama podigao samopouzdanje. Vjerujem da će se sve, i Kup i prvenstvo, ipak rješavati u “Boriku” gdje nikome nećemo dati pardona. Pogotovo sada, kada su najvatreniji navijači počeli da nas prate na svim utakmicama - kategoričan je Nježić.

Za kraj se osvrnuo i na veliki niz nepobjedivosti svoje ekipe.

- Svakako da želimo da taj niz produžimo što je moguće dalje. Mi uvijek i u svakoj utakmici idemo na pobjedu i trudićemo se da tu seriju što duže nastavimo - rekao je Nježić.

Desnokrilni rukometaš za seniorski tim je zaigrao već sa 15 godina tako da je već šestu sezonu prvotimac i polako postaje jedan od onih čiji izlazak na teren se podrazumijeva sam po sebi.

- Išao sam postepeno, korak po korak, dobijao sve veću minutažu, i mislim da sam sada baš sazrio. Jesenas sam imao malo manju minutažu, a Vladan Đurđević mi je zdrava konkurencija, u pravom smislu te riječi. Dolaskom Mikića dobio sam veću šansu, slobodniji sam, igram bez grča, što se odrazilo na učinak - tvrdi Nježić.

Žalba na kaznu

Komesar za takmičenje Premijer lige Zdenko Alpeza, kaznio je Borac sa 500 maraka, po prijavi delegata Vladimira Jovića. Međutim, direktor Banjalučana Vladimir Branković, tvrdi kako će se klub žaliti na ovu odluku.

- U pitanju je utakmica sa Slogom (GV) nakon koje je delegat u izvještaju naveo da su na tribinama odjeknule tri petarde. Ali, dodao je i da one nisu uticale na utakmicu niti remetile tok igre, kao i da je navijanje bilo maksimalno korektno. Žalićemo se, jer ni gosti iz Gornjeg Vakufa se nisu imali primjedbi, čak su otišli pred naše navijače i zahvalili im se na korektnom navijanju, a ovi ih ispratili aplauzom - rekao je Branković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana